Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve İl Başkanı Zonguldak ve ülke gündemini değerlendirmek üzere basın açıklaması yaptılar.

CHP İl Başkanı Murat Pulat, açılış konuşmasında;
"Çok istemediğimiz bir yıl geçirdik. Covid nedeniyle bir çok sevenimizi kaybettik. Gündemle ilgili bazı değerlendirmelerde bulunmak için buradayız" dedi.

Milletvekili Ünal Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak konuşmasında şunları söyledi; "2020 yılını değerlendirip bazı görüşmelerimi ifade etmek istiyorum. sarayın yapay gündemleriyle mücadele ediyoruz, çakma bir gündem var. Ülkeyi yönetemiyorler, halkın gündeminde başka şeyler var. İşsizlik var,ekonomik sıkıntı var, covid var. İşsizlik konusunda rekor kırdığımız bir dönemdeyiz. 18 yıldır yanlış politikalar ve işsizlik Zonguldak'ı geri getirdi. TTK'da 7 bin küsur işçi var. Zonguldak'ta binlerce işsiz var, TTK'da çıkartılmayı bekleyen tonlarca kömür var. İşçi alındı ancak yeterli değil, eskiye geri döndük. Sayın Bakanımıza buradan sesleniyorum, en az 5 bin işçi alınması gerekiyor. Elinizden tutan mı var, istediğinizde bir yasa çıkartabiliyorsunuz."