Zonguldak Cumhuriyet başsacvcılığı, Pusula'da yayınlanan "Allah'ın kulu da çıkıp 'Sen ne yapıyorsun?' demiyor" başlıklı habere "Ali Rıza Tığ, araba benim. Senin fazla sesin çıkmaya başladı. Seni birileri iyi benzetemedi. Bizi onlarla karıştırma. Adam ol, akıllı ol koçum" diye tehdit eden Enver Şen hakkında soruşturma başlattı.

HABER NEYDİ?

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde her gün beton mikserini temizleyerek atıklarını sahile bırakan firmanın haberi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 67 AAE 558 plakalı beton mikseri haberinin Pusula'da yayınlanmasının ardından internet sitesine yorum atan bir kişi, "Ali Rıza Tığ, araba benim. Senin fazla sesin çıkmaya başladı. Seni birileri iyi benzetemedi. Bizi onlarla karıştırma. Adam ol, akıllı ol koçum" diye tehdit etti.

Yorumda adının Enver Şen, telefon numarasının da "0-541-8806969" olduğunu söyleyen kişi, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ı tehdit ettiği gibi, devlete de meydan okudu. Kilimli Kaymakamlığı ve Kilimli Belediye Başkanlığı'nın sahili koruma konusundaki duyarsızlığı ise vatandaşları isyan ettirdi.

Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğü'nü çevreyi kirlettiği için, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığını da gazeteciyi tehdit eden bu şahsa gerekeni yapması için göreve davet ediyoruz. Gazeteciyi açık açık tehdit eden, devlete meydan okuyan Enver Şen'e yaptığı tehdidin hesabı sorulmalı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Kilimli sahil yoluna çöp, hafriyat ve toprak dökülmesine tepki göstermişti. Kilimli Kaymakamlığı'na talimat veren Vali Çınar, "Buna müsaade edemeyiz. Oraya bir şey dökülemez. Oraya bir jandarma dikin ve bundan sonra dökümlere engel olsun. Ayrıca en ağır şekilde cezalandırılsın" demişti.

allahin-kulu-da-cikip-sen-ne-yapiyorsun-demiyor
Allah'ın kulu da çıkıp 'Sen ne yapıyorsun?' demiyor

bu-aracin-sahibi-bulunsun-tehdidin-hesabi-sorulsun
Bu aracın sahibi bulunsun, tehdidin hesabı sorulsun

sorunu-boyle-cozduler
Sorunu böyle çözdüler


Editör: Pusula Gazetesi