Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'nun yürüttüğü 'Pandemide minik yürekler kitaplarla ısınsın' projesi kapsamında iki iş insanı, derneğe bağışladığı 10 bin kitap çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından onaylanan farklı kitap türkerinden 500 adeti Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada çocukların pandemi sürecinde çok fazla dijital ortama maruz kaldığı, bu yüzden de böyle bir projeye adım attıklarını söyledi.

ÇİLOĞLU; "AMACIMIZ, DİJİTAL ORTAMDA KALAN ÇOCUKLARIMIZA OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK"

Çiloğlu; "Pandemide minik yürekler kitapla ısınsın" isimli bir Sosyal Sorumluluk Projemiz var. İstanbul'da yaşayan iki iş insanı dostumuz tarafından derneğimize bağışlanan kitapların numunelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettik. Orada yapılan denetimlerden sonra dağıtılabileceği kararını aldık. İlimiz genelinde pandemi döneminde evlerde bilgisayar ortamında ve dijital ortamda kalan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmak ve topluma daha iyi adaptasyon sağlamaları amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara kitap bağışımız devam ediyor. Bugünde sevgili Gençlik Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksel'e geldik, kendisine hayırlı olsun diyoruz. Aynı zamanda bugün müdürümüzün doğum günü. Bu doğum gününü herkes pastayla kutluyor. Bizde kitaplarla kutladık. Buraya İl Müdürlüğümüze spora gelen çocuklarımıza ve yapılan yarışmalarda ödül olarak verilmek üzere 500 tane kitabı kendisine ve kurumuna hediye ediyoruz. Ben burada bize bu bağışı yapan iş insanı iki dostuma ve sevgili müdürüme çok teşekkür ediyorum, yeni görevi içinde hayırlı olsun diyorum." dedi.

YÜKSEL; "KİTAPLARI EN İYİ ŞEKİLDE YERLERİNE TESLİM ETMEK ÜZERE TESLİM ALDIK"

Kitapların çocuk gelişimine olan önemine dikkat çeken İl Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Yüksel de; "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik Merkezi ailesi, gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde, sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürekli gerçekleştirerek, gençlerin kendi gelişimine katkı sağlamaktadır. Bu konuyla ilgili çok değerli başkanımız Çaycumalılar ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ile görüşürken İstanbul'dan 2 iş insanının kendilerine bir kitap bağışı yaptığını söylediler. Bu konuda neler yapabileceğimiz konusunda istişare yaparken biz, Gençlik Merkezleri olarak 'Merkezim Her Yerde' projesi kapsamında köy ziyaretleri yaptığımızda,kitapları vermek üzere teslim alabileceğimizi, yani bizim aracılığımızla kendilerinin böyle bir hayıra ulaşabileceklerini söyledik. Zamanında buraya spora gelen gençlerimizi, vatandaşlarımızı,çocuklarımızı bu konuda teşvik etme amaçlı bu kitapları kendilerine hediye edebileceğimizi söyledik. Bugünde kitapları bize teslim ettiler, kendilerine teşekkür ediyoruz.İstanbul'daki değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bize vermiş oldukları kitapları en iyi şekilde yerlerine teslim etmek üzere aldık. İnşallah çocuklarımızın okuma alışkanlıklarına katkı sağlar diyorum. Destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.