Batı Karadeniz illerini kapsayan Çanakkale Şehitleri anısına yapılan Satranç Turnuvası'nda Kastamonu Ali Fuat Darende İlkokulu Öğrencisi 8 yaşındaki Muhammed Sarı, tüm rakiplerini yenerek 1'ncilik kürsüsüne çıktı.
Karabük'te Çanakkale Şehitleri anısına yapılan Batı Karadeniz Satranç Turnuvası, bölgede yer alan 7 ilden değişik yaş gruplarını kapsayan 256 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Kastamonu Ali Fuat Darende İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Muhammed Sarı, Karabük'teki bu turnuvada tüm rakiplerini yenerek birincilik kürsüsüne çıktı.
Finale kadar 6 maç yapan ve hepsini kısa sürede kazanan Muhammed Sarı, finalde Bartın TOKİ Cevizkent Bahaddin G. İlkokulu'ndan Elif Yurtsever ile karşılaştı. Yurtsever'i de yenen Sarı, turnuvada tüm rakiplerini yenerek birinci oldu.
8 ve 9 yaş kategorisinde toplam 44 öğrencinin katıldığı turnuva sonunda Kastamonu Ali Fuat Darende İlkokulu'ndan Muhammed Sarı 21 puanla birinci, Bartın'dan Elif Yurtsever 19 puanla ikinci ve Karabük'ten Talha Akyüz 18 puanla üçüncü oldu. İlk üç dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Pusula Gazetesi