Zonguldaklı genç Senarist ve Yönetmen Ogün Mert KURT'un yönettiği "Satış" isimli filmin çekimleri Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi'nde tamamlandı. Filmin fragmanı yayınlandı.

13 yılda "Acı ekmek" ve "ÖSS'ye İnat" isimli filmlere imza atan başarılı yönetmen Ogün Mert Kurt, şimdi ise post prodüksiyonun üstlendiği ve çekimlerinin tamamlandığı 'Satış' isimli kısa filmde emeği geçenlere teşekkür etti.
Ogün Mert Kurt şunları söyledi: "Filmimizin çekimleri 30 Haziran'da başladı. 2 Temmuz'u 3 Temmuz'a bağlayan gece sona erdi. Çekimlerimiz Filyos'un Öteyüz Mahallesi, Geriş Mahallesi, Cumayanı Mahallesi, Sefercik Mahallesi, Abacık Mahallesi ve Filyos Çayının kıyısında gerçekleşti. Bu hikaye ile nasıl mesaj vermeyi hedeflediğime gelince öncelikle SATIŞ'ın hikayesi gerçek bir hikayeye dayanıyor. Geçmişte aynı mahallede yaşadığım bir arkadaşım uyuşturucu kullandığı için hayatını kaybetti. Bu olayın iç yüzünü araştırınca başka bir gerçekliği gördüm. O ise Zonguldak şehrindeki işsizlik oranının genç jenerasyonu uyuşturucu satıcılığına teşvik ettiği gerçeğiydi. Bu gerçeklik beni bir dramaturji oluşturmaya itti. Böylece Zamanla SATIŞ'ın senaryosu ortaya çıktı.
Filmi ne zaman izleyebileceğimizi soracak olursanız şu anda bunun cevabını vermek henüz erken... Çünkü konjonktür elverişli değil. COVİD 19'un ortaya çıkardığı pandeminin de bunda çok etkisi oldu. Umarım her şey yoluna girerse filmimizin seyirci ile buluşma imkanı ortaya çıkacaktır. "
Filmin Hikayesi:
Güven, memleketine geri dönmüş, annesiyle beraber yaşayan bir çocuktur. Annesi işe gideceği sırada bayılır. Annesine baktığı sırada ev sahibi kira için kapıya dayanır. Bunun üzerine iş aramaya başlar. Sonra Güven iş bulamamanın çaresizliği nedeniyle, arkadaşlarının önerisi üzerine uyuşturucu satıcılığı yapmaya karar verir.
Ogün Mert Kurt kimdir?
1991 yılında Zonguldak doğdu. Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde yaşayan Ogün Mert Kurt, sinemaya lise son sınıfta merak etmeye başladı. Üniversitelerin sinema-tv bölümlerini kazanma fırsatı olmadı. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümü okumaya başladı. Bu süreçte diğer yandan İstanbul'da Digital Film Akademide sinemanın pratik yanına yönelik sinema eğitimi gördü. Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan'ın ders verdiği YAPIMLAB'da film yapımcılığı üzerine eğitim aldı. Açıköğretim Fakültesinde İşletme okuduğum sırada sinema eğitimini lisans seviyesinde almaya karar verdi. Erciyes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü kazandı. Okuldaki ömrüm 2 ay sürdü. Ertesi yıl tekrar üniversite sınavına girerek Okan Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünü kazandı. Erciyes'te olduğu gibi benim o okuldaki ömrüm de çok uzun olmadı."