Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz(44) Beşiktaş'taki bir otelde, eski manken Filiz Aker (55) tarafından 4 kurşunla vurularak öldürüldü. Aker daha sonra kendisini başından vurarak intihar etti. Aker'in Şaşmaz'dan 3 dakika önce odaya girdiği, Şaşmaz'ın odaya girmesinden sonra olayın yaşandığı belirlendi.

Şaşmaz'ın sırtından vurulduğu, Aker'in de başına ateş açarak intihar ettiği tespit edildi. Polisin ilk belirlemelerine göre Aker, Vatan Şaşmaz'ın sırtına 4 kurşun sıktı. Şaşmaz'ın kaçmaya çalışırken vurulduğu değerlendiriliyor.

Otel odasının Filiz Aker adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi.

FİLİZ EKER, ŞEMSİ DENZİER'İN ESKİ SEVGİLİSİ ÇIKTI

Vatan Şaşmaz'ı otel odasında öldürerek intihar eden Filiz Aker'in adı bir dönem, ünlü sendikacı Şemsi Denizer ile birliktelik yaşamıştı.

Aker ile birliktelik yaşayan Denizer de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. TÜRK-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden-İş Başkanı 'Yerli Walesa' lakaplı sendikacı Şemsi Denizer Zonguldak'taki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. TÜRK-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden-İş Başkanı 'Yerli Walesa' lakaplı sendikacı Şemsi Denizer Zonguldak'taki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

ŞEMSİ DENİZER KİMDİR?

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 6 Ağustos 1999'da ölen Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Şemsi DenizerZonguldak'ta 1950'de doğdu.

Şemsi Denizer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü`nde iş yaşamına atılan Denizer, 1983`te aktif sendikacılığa başlamadan önce Gelik Kömür İşletmesi'nde puantör olarak çalıştı.

Denizer, 1986'da Genel Maden İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığıgörevine seçildi, 1989`da da Genel Başkan oldu, 1992'de Türk-İş Genel Sekreteri seçildi.

Evli, bir çocuk babası ve bir torun sahibi olan Denizer, 1990'da yaşananbüyük işçi yürüyüşü sırasında kamuoyunca tanınmıştı.

TTK işçilerinin greve başlaması ve ardından on binlerce maden işçisinin aileleriyle birlikte Ankara`ya doğru yola çıkması büyük yankı yaratmıştı.

Bolu yakınlarına kadar gelen işçiler, dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulutile yapılan görüşmeler sonunda sağlanan anlaşma ile yürüyüşe son vermişlerdi.

FİLİZ EKER KİMDİR?

Filiz Aker hakkında internet üzerinden yapılan araştırmalarda çok fazla bilgi bulunmuyor. Cumhuriyet Gazetesi'nin 1990 yılında yaptığı bir habere göre manken Filiz Aker kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmış.

Aynı zamanda Filiz Aker'in İnsan Avcıları, Alman Avrat 40 Bin Mark, Sürgün, Kurtlar Geceyi Sever, Vahşi ve Güzel adlı filmlerde boy gösterdiği görülüyor. Filiz Aker'in katıldığı bir davette Vatan Şaşmaz'la bu pozu verdiği öğrenildi. Filiz Aker burada Vatan Şaşmaz'ın sağında bulunuyor.

Editör: Pusula Gazetesi