2020-2021 eğitim-öğretim yılı da geçtiğimiz yıl olduğu gibi pandemi süreci kapsamında Türkiye genelinde sorun ve sıkıntılarla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda okul yönetimleri de pandemi sürecinde alınan eğitim kararlarını uygulamaya devam ediyor.

Zonguldak'ta eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdüren ve kentin en iyi eğitim kurumlarından birisi olan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu yönetimi yaptığı faaliyet ve etkinliklerle okulu öğrenciler için mükemmel hale getirdi. Pandemi süreci öncesinde ve sonrasında uyulması gereken tüm kurallara uyan, öğrencilerine daha sağlıklı ve daha iyi şartlarda eğitim verebilmek için tüm imkanlarını sunan Okul Müdürü Hakan Acar ve yönetim bugünden itibaren okulun kapılarını tekrar öğrencilerine açtı. Zonguldak ve ülke genelinde okullarda 8'nci sınıflar düzeyinde destekleme, yetiştirme kurları yüzyüze eğitimle başladı.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu yönetiminin yapmış olduğu yazılı açıklama şöyle: "Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu olarak 25 Ocak 2021 tarihinden itibaren, 8'nci sınıflar düzeyinde, destekleme yetiştirme kurslarına yüzyüze eğitimle başladık. Okulumuz MEB hijyen belgesi olan "Okulumuz temiz" belgesine sahiptir. Ayrıca Okulumuz Beyaz Bayrak, Okulum Temiz, Beslenme Dostu Okul, Okulum BİR(İNCİ) belgelerine sahiptir. Tüm hijyen kurallarına dikkat ederek yüzyüze eğitime başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz"