2017-2018 futbol sezonunda U14 liginde önce Zonguldak şampiyonu olan, ardından Türkiye şampiyonası birinci kademe, ardından yarı final müsabakalarında şampiyon olan Sarayspor son olarak 4-5 Mayıs tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilen U14 Türkiye şampiyonası finallerinde ilk rakibi Bobrum Belediyespor'u eleyerek finale kalmıştı. Finalde Bursa Arabayatağıspor'a 3-2 mağlup olan Sarayspor Türkiye ikincisi olmayı başardı.

VALİ AHMET ÇINAR MAKAMAMINDA KABUL ETTİ
Vali Ahmet Çınar Sarayspor'u kutlamak amacıyla makamında kabul etti. Ziyarette Sarayspor Kulüp Başkanı ve antrenör Turan Altıntaş, Antrenörler Hakan Sağlam, Basri Kocabaşoğlu, Barkın hoca ve futbolcuların yanı sıra ASKF Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç yeraldı.

ÇINAR: "DAHA İYİ ŞEYLER OLACAK"

Vali Ahmet Çınar ziyarette, "Gençlerimizin tamamını kendi yeteneklerine göre ilgi alanlarına göre sporla meşgul olmaları esas olan. Hem onların kişisel gelişimi hem fiziksel gelişimi hem hayat tecrübesi kazanmaları tabi ki eğer olabiliyorsa derecelere girmek süratiyle şehrimizi ülkemizi temsil etmeleri konusuna açık bir yol. Eskiye göre hem tesisler anlamında hem de imkanlar anlamında devletimizin kurumlarımızın gücü ve faaliyet alanları genişledi büyüdü. Ama her şeye rağmen yeterli mi demek ki yetmiyor. Bu işin sonu yok. Ama hali hazırda ihtiyaçlar ilgi alaka gerektiren alanlar var. Biz elimizden gelenleri ilimizde ki kurumlar STK'lardan birlikte yapmaya gayret ediyoruz. Daha iyi şeyler olacak. Hepimizin görevi. Daha verimli olursak daha iyi sonuçlar olacağız." dedi.

DEMİR: "GELECEK SEZON KUPALI ALARAK GELECEĞİZ"

ASKF Başkanı Kemal Demir ise yaptığı açıklamasında "Saraysporumuz Türkiye U-14 Şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu. İkisini birada görelim dedik. Zonguldak Amatör Futbol Kulüplerinin sıkıntılarını istişare yapmak için ne yapılabilir diye buraya geldik. İnşallah bizim için hayırlısı olur. Zaten sıkıntıları biliyorsunuz. Zonguldak'ta spor sıkıntılarını biliyorsunuz. İnşallah hep beraber bir şeyler yapmak için buraya geldik. Bugün bu kulübümüz buraya gelmeyecekti aslında. Biz ikisini beraber çıkaralım dedik. 37 sene sonra ilk defa finale çıktık. İnşallah gelecek sezon kupayı alarak geleceğiz" dedi.

SORUNLARI İÇEREN DOSYA SUNDU
ASKF Başkanı Kemal Demir Zonguldak'ta amatörlerin sorunlarını içeren dosyayı Vali Ahmet Çınar'a sundu.

Editör: Pusula Gazetesi