Bilindiği üzere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi işletmelerinin sanayi siciline kayıt ettirilmesi gerekmektedir. Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne kayıt yapılan her işletme adına Sanayi Sicil Belgesi düzenlenir. Veriliş tarihi itibariyle Sanayi Sicil Belgesi iki yılda bir vize yapılır. Kanunun 4. Maddesi gereği sanayi işletmelerinin faaliyetlerine son vermeleri, ara vermeleri, yeniden üretime başlaması ve verilen bilgilerde değişiklik olması durumlarında bir ay içinde Bakanlığa (İl Müdürlüğüne) bilgi verilmesi zorunludur.

Bahsi geçen Kanunun 5.maddesi gereği sanayi işletmeleri bir önceki yılla ilgili faaliyetlerinin yer aldığı yıllık işletme cetvellerini yılsonundan itibaren en geç 30 Nisan 2021 tarihine kadar Bakanlığa (İl Müdürlüğüne) vermek zorundadırlar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, "İlgili Kanun maddeleri dikkate alındığında üyelerimizin mevcut Kapasite Raporlarının geçerlilik sürelerine dikkat etmesi, Üretim, Tüketim ve Makine Teçhizat alanlarında değişiklik olması durumunda Odamıza başvurarak Kapasite Raporlarını yenilemeleri ve cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmamaları için Yıllık İşletme Cetvellerini hazırlayıp, en geç 30 Nisan 2021 tarihine kadar Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne ulaştırmaları konusuna hassasiyet göstermelerini rica ederiz. Üyelerimiz, Sanayi Sicil Belgesi ile ilgili sorularını; Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün 444 61 00 numaralı telefonundan veya [email protected] e-posta adresinden sorabilirler" dedi.