Zonguldak Belediyesi'ndeki makam odasını polis eşliğinde boşaltan Şanal:

'İçeriye her şey koyabilir, polis nezaretinde olmasını istedim'

Zonguldak Belediye Başkanlığı görevinden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından alınan Şenol Şanal, makam odasını polis eşliğinde boşalttı. Başkan Akdemir'e güvenmediğini belirten Şanal, "İçeriye her şey koyulmuş olabilir. Güvenmiyorum. Oda kilidini değiştiren odaya her şey koyabilir. Bu nedenle de polis nezaretinde olmasını istedim" dedi.

Haber: Cüneyt Özfidan

Zonguldak Belediye Başkanlığı görevinden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından alınan Zonguldak Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Şenol Şanal, Belediye binasındaki odasını polis eşliğinde boşalttı. Şanal'ın özel eşyaları kolilerle odadan çıkartıldı. Polis eşliğinde odaya gelen Şenol Şanal, "Görevden alındığımda Ankara'daydım. Bazı işlerim vardı. Ancak bu güne nasip oldu gelmemiz. Sayın Belediye Başkanının acelesi varmış odayı boşaltmamız konusunda. 28 Temmuz tarihine kadar odayı boşaltmam konusunda yazı gönderdiler. Yine Ankara'ya hareket edeceğim ve orada olacağım için hemen boşaltmayı uygun gördüm. Gördüğünüz gibi, değil cismime plakaya bile tahammül edememişler. Hemen 3'üncü gün sökmüşler. Muharrem Akdemir'in siyaseten beni kendisine rakip gördüğünü biliyorum. Bundan da ayrıca gurur duyuyorum. 3 yıllık belediye meclis üyeliğim süresince eğer 6'ıncı yılını dolduran Muharrem Akdemir beni kendisine rakip görmüşse konuşulacak çok şey var demektir. Görev sürem içerisinde hiç kimseyi ötekileştirmedim. Yasanın, belediye kanunun Başkan Yardımcısı olarak bana verdiği yetkiler çerçevesinde ahlakımla ve vicdanımla genelgenin, yasaların emrettiği şekilde görevimi en iyi şekilde ifa etmeye çalıştım. Bu süre içerisinde bazı sebeplerden dolayı anlaşamadığımız, kırılmış olan vatandaşlarımız olabilirler. Bir kamu hizmeti yapıyoruz. Şahsi ve özel hiçbir işimiz ve tepkimiz olamaz. Kırgın olan vatandaşlarımızdan yasanın ve kanunun yapmamızı istediği şeyleri uyguladığımızı bilmenizi isterim. Mesaide katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Önümüzde yeni bir süreç başlıyor. Belediye Meclis Üyeliğim devam ediyor. Meclis çatısı altında Zonguldak'ın geleceği, halkımızın mutluluğu ve refahı için çalışmalarımızı yönlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

"MUHARREM AKDEMİR'E GÜVENMİYORUM"

Polis eşliğinde odaya gelmesinin sebebinin Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e güvensizlik olduğunun altını çizen CHP'li Belediye Meclis Üyesi Şanal, "Ben Muharrem Akdemir'e güvenmiyorum. Çok ironi ve garip bir durumdu. 3 yıl kurumda hizmet ettim. Akşam mesai bitiminde oda kapısı kilitlenir ve herkes istirahate çekilir. Ben şunu düşünüyorum. Biz 3 yıldır kime emanet edilmişiz. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bina içerisinde güvenliği de sağlayamadığı konusunda ayrı bir örnek ortaya koymuştur. Odanın kapısını neden kilitliyorsunuz ki? Benim güvendiğim, sizin görevlendirdiğiniz birisi zaten var. Siz yanınızdaki çalışana da mı güvenmiyorsunuz? Muharrem Akdemir'in böyle bir ikilemi var. Akdemir, kendi hayal aleminde, ruh dünyasında muhtemelen bazı çelişkiler yaşıyor. Odamın kapısının kilidini değiştirmeyi ve kilitlemeyi tercih etmiş. Bir odanın kapısının kilidi neden değişir ki? Bunu anlayabilmiş değilim. Demek ki bu binanın içerisinde de güvensiz bir ortam var. İspiyonun olduğunu biliyordum, bu kurum zaten ispiyon ile yönetiliyor. Bunu her fırsatta da dile getiriyorum. Bunun dışında gözetlenmek üzere kamera yerleştirme girişimlerini de duymuştum ama ilk defa kapı kilidi değiştirildiğini gördüm. Garip bir durum. Muharrem Akdemir'in kendi içerisinde yaşadığı güvensizliğin oda kapılarına kadar yansımasının en basit bir örneğidir bu" ifadelerini kullandı.

"ODA KİLİDİNİ DEĞİŞTİREN ODAYA HER ŞEY KOYABİLİR"

Odanın kilidini değiştirenin odaya her şeyi koyabileceğini belirten Şenol Şanal, "İçeriye her şey koyulmuş olabilir. Güvenmiyorum. Oda kilidini değiştiren odaya her şey koyabilir. Bu nedenle de polis nezaretinde olmasını istedim. Bu kadar açık. Herhangi bir olumsuzluk ve sorun şu anda tespit edemedim ve odamı da sorunsuz bir şekilde tahliye ettim. Biz eskiden beri bir grup arkadaşımızla yasaya, kanuna, ahlaka uygun olmayan konularda mecliste her zaman güçlü bir muhalefet yaptık. Zaten geldiğimiz noktanın bize gösterdiği de budur. Söylediğim gibi, yasaya, ahlaka, kanuna, partimizin ilkelerine uymayan hiçbir şeye 'Evet' demedik. Demeyeceğiz de, değişen bir şey yok" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi