Evlerimizde genel olarak çok fazla vakit geçirdiğimiz alanlardan biri de salonlardır. Eskisi gibi misafire saklanmaya ve yaşayan salonlar artık sıklıkla tercih edilmektedir. Oturma odası kavramından uzaklaşarak günün her saatinde rahatlıkla kullanılan, TV izleme alanları ve akşam yemeği için tercih edilen alanlar olarak karşımıza son derece modern salonlar çıkmaktadır.

Salonların yalayan alanlar olması için dekorasyonları yapılırken ferahlık ve doğru ışığı tam olarak sağlayan aydınlatmalar, boyalar ve eşyalar tercih edilmelidir. Salonlarda yapılacak olan aydınlatma sistemleri doğru yapıldığı zaman içinizi açan bir görünüm elde etmenize fayda sağlayacaktır. Bu nedenle salon aydınlatma modelleri seçerken her şeyin tam bir uyum içerisinde olmasına dikkat etmelisiniz.

Salonlarda genel olarak karşımıza sarkıt ve taşlı biraz daha süslü avizeler çıkmaktadır. Hanımların biraz daha şıklığı ön plana çıkarmak istediği salonlarda elbette taşlı avizeler kullanılabilinir. Biraz daha sık kullanılan bir salon tasarlayacaksanız spotlar veya sarkıt avizeler tercih edebilirsiniz. Ayrıca avizeleriniz konumlandırırken aydınlığın her yere yansımasına veya doğru alanı aydınlatması konusunda dikkat ederek salonlarınız çok daha şık bir hale getirebilirsiniz.

Salon Avize Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

Evlerin gözdesi olan salon avize seçimi nasıl olmalıdır? Konusunda aradığınız her şeyi burada bulabileceksiniz. Salonlarınızda nasıl bir tarz yaratacak iseniz tercihlerinizi o yönde yapmalısınız. Avangart bir salon tasarımı yapacak iseniz şaşadan ödün vermemek adına taşlı ve sarkıt avizeleri kullanarak bütünlüğü devam ettirebilirsiniz. Son moda akımlarından olan sade kotlular ve dekorlara gösterişli avizeler de yine dikkat çekici olabilmektedir.

Eğer salon içerisinde yemek masanız da bulunacak ise bu alan içinde masa üstü sarkıt avize kullanmalısınız. Son dönemlerde keyifli vakit geçirmek için kullanılmaya başlanan salonlarda kalın ipli sarkıtlar veya buzlu parçalı sarkıtları kullanabilirsiniz. İlla tek bir aydınlatma olmasın derseniz her yılın vazgeçilmezi olan spotları kullanabilirsiniz.

Mutfağınız İçin Aydınlatma Dekorları Hakkında Farklı Seçimler Burada

Kadınların en çok vakit geçirdikleri alan olan mutfaklarda elbette ki her şey kusursuz olmalıdır. Seçilen dolaplar, parkeler, perdeler, aksesuarlar, aydınlatmalar... Mutfaklarda sıklıkla tercih edilen dolap üzerinde veya alt kısımlarında kullanılan spotlar veya ledler yine popülerliğini korumaya devem etmektedir.

Mutfak tasarımları için genelde merkezi mutfak aydınlatma dekorları yapılmamaktadır. Nedeni ise farklı yerlerde ışıklandırmalar kullanılarak çok daha aydınlık ve ferah bir mutfak yaratmaktır. Mutfaklarda hanımlar yemeklerini veya temizliklerini yaparken daha iyi ışığa ihtiyaç duyarlar. Ancak sohbet etmek ve bir fincan kahve içmek içinse hafif ışıklı loş ortamları tercih etmektedirler. İşte bu nedenle mutfaklarda spotlar ve tavan sarkıtları tercih edilmektedir. Modern mutfaklarda yapılan tasarımlarda son dönemde halatlı ve çoklu sarkıtlar kullanılmaktadır. Ayrıca her zaman mutfaklarda tercih edilen temizliği kolay metal tavan armatürlerini de kullanabilirsiniz. Mutfak evin her bölümünden fazla ziyarete uğrayan bir mekan olduğundan dolayı aydınlatma seçimlerinizi yaparken bu mekanların yaşayan alanlar olduğunu asla unutmayınız.

Salonlarda Aydınlatma Nasıl Olmalıdır?

Salonlar misafirlerimizi karşıladığımız, evimizin görkemini gösteren yaşam alanıdır. Bundan dolayı salonların iyi aydınlatılması, önemli bir özelliktir. Bu noktada salonun özellikleriyle tam uyumlu olan aydınlatma sistemlerinin tercih edilmesi, olmazsa olmaz bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Salonlarda aydınlatma söz konusu olduğunda elbette ki şıklık ön planda olmalıdır. Bunun için yeni trend avizeleri ve aydınlatma sistemlerini takip etmek önem kazanmaktadır. İnternet ortamından yeni avize modellerini ve aydınlatma sistemlerini takip etmek ise akıllıca bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. https://www.dekorblog.net/ internet sitesi avize ve aydınlatma sistemlerine dair en kapsamlı bilgilere yer vermektedir.

Editör: Pusula Gazetesi