Eğitim-Bir-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Ersoy Salman; 15 Mayıs 2017 tarihinde imzalanan mutabakatla eğitim işkolunda 348 eğitim çalışanı üyeye ulaşarak Çaycuma'nın en büyük eğitim sendikası olduklarını söyledi. Çaycuma'da etkili ve yetkili tek sendika olduklarını ifade eden Salman; " İlçemizin en büyük sivil toplum kuruluşu Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu olarak Çaycuma'da bir ilke imza atmış olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. En yakın rakibine 54 sayı fark atarak yetkiyi kazanan Eğitim-Bir-Sen Çaycuma'da artık etkili ve yetkili tek sendikadır. 15 Mayıs 2017 zirveden yeni ufuklara yelken açmanın ilk adımıdır. Kutlu mücadelemize güçlenerek devam ediyoruz, devam edeceğiz. Günümüzde bir kere daha şahit oluyoruz ki, küresel emperyalizm, yerli işbirlikçilerini de harekete geçirerek vesayet ve işgal düzenini sürdürmek için kanlı, kirli operasyonlar yapmaya devam etmektedir. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak hakla batılın, zorbalıkla adaletin, emperyalist egemenlikle yerli ve milli duruşun arasında geçen mücadelede nerede ve niçin durulması gerektiğinin bilinciyle çeyrek yüzyıllık geçmişimizde her zaman sorumluluğumuzun farkında olduk ve bunun gereğini yaptık.

Milletimizin duygu ve inanç dünyasına asla uzak düşmeyerek yılmadan, yorulmadan, sabırla, umutla sürdürdüğümüz mücadele, tarihi önemdedir. Samimiyete dayalı vefa duygusu, vefaya dayalı samimiyet, başarımızı her defasında bereketlendirdi ve bunun sonucunda hem Çaycuma'nın hem de Türkiye'nin en büyük sendikası olma başarısını elde ettik.

Başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve fedakar arkadaşları olmak üzere, öncülerimizin 28 Şubat zulmüne karşı direnişlerindeki iman ve heyecanı eksiltmeden 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi karşısında da bir saniye bile tereddüt etmeden, bir yerlerden işaret beklemeden, sağımıza solumuza bakmadan, cesur direniş çağrılarıyla halkımızı alanlara çağıran, meydanları dolduran, vesayete DUR! diyen ilk biz olduk. Basit çıkarların, bayağı hesapların peşinde koşanların bizi hakkıyla değerlendiremeyeceğini çok iyi biliyoruz.

Milletimiz çeşitli örgütlenmeler ve oluşumlarla, inancını, eylemini büyüte büyüte, direnerek var olmayı, var kalmayı başarmıştır. İşte Eğitim-Bir-Sen bu hayati davanın, tarihi değere dönüşen örgütlü gücüdür. O nedenle, biz ekmek ve emek mücadelesini, insan hakkı, hukuku, onuru, özgürlüğü davasından ayrı görmedik, göremeyiz. Onursuz bir tokluğun, özgürlükten yoksun bir rahatın, imandan uzak bir benliğin önemi yoktur, olamaz. Var olmamızı tarihi bir zorunluluğa dönüştüren, milletle birlikte ve millet adına verdiğimiz mücadelenin ruhudur. Yurdumuzun en uzak köşelerine kadar her noktasını tevhidin teslim alınmaz ruhunu yeni bir duyarlılık ve bilince dönüştürerek ilmek ilmek ördüğümüz, örgütlediğimiz üyelerimiz, ülkemizin yeni ufuklara yolculuğunda öncü oldu ve olmaya da devam edecektir. Asla gevşemeyecek, yılmayacak ve yorulmayacağız. Çünkü bu davanın bir medeniyet, onur ve iman davası olduğunun bilincindeyiz.

Kuruluşumuzdan bugüne büyümemize, güçlenmemize, uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma yürüyüşümüze, zirveden yeni ufuklara çağrımıza, ülkemizin tarihi misyonuna tekrar dönmesi yoluna el veren, omuz veren; düne, bugüne ve geleceğe vefa bakışını yüklenen sendikamızın yöneticisi ve üyesi tüm kardeşlerimize gösterdikleri çaba ve gayretlerden dolayı şükranlarımızı saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Hayrı inşa mücadelemizde Yüce Yaradan'ın yar ve yardımcımız olmasını temenni ediyor; 'Eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz' düsturunu şiar edinmeye devam edeceğimizi bir kere daha vurguluyoruz"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi