Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yapılan tüm uyarılara karşın yeterli tedbiri almamakla kalmadı soruları yanıtladığı CNN'de; "Bir afet mi desek yoksa farkında olmadan yağan yağmurun getirdiği bir sıkıntı mı desek? Bazen bu tür şeyler yaşayabiliyoruz" sözleriyle yeni skandala imza attı...

Zonguldak kent merkezinde etkili olan sağanak yağışın hayatı felç etmesinin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CNNTürk’e telefonla bağlandı. CNNTürk spikeri Saynur Tezel Özgentürk’ün sorularını yanıtlayan Başkan Akdemir, “Bir afet mi desek yoksa farkında olmadan yağan yağmurun getirdiği bir sıkıntı mı desek? Bazen bu tür şeyler yaşayabiliyoruz. ‘Keşke yaşanmasa’ diyoruz, ama yaşanıyor. Bizim alt yapılarımız biraz sıkıntılıydı. Bu sıkıntının giderilmesi için ekip arkadaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Sağanak yağış ile birlikte özellikle esnafımız büyük sıkıntıya girdi. Buna çok üzüldük” açıklamasında bulundu.

Saynur Tezel Özgentürk’ün, “Esnaf sizi ekipler gelene kadar bırakmadı, tepki gösterdi ve rehin aldı” sorusuna, “Çay-kahve ısmarlayacak değillerdi değil mi?” diye cevap veren Başkan Akdemir, “Ben halkın içerisinden gelen birisiyim. 9 yaşımdayken ben de sel felaketini yaşadım. Hem de çok iyi yaşadım. Esnafımızın yaşadığı durumu, o ruh halini en iyi anlayan kişilerden bir tanesi de benim. Yaşan bir felaket var, tabi ki bu durumda halkımız bana ‘Başkanım buyurun, çay kahve için’ demeyecek değil mi? Orada halkımız haklı tepkisini gösterdi ve biz onları anlayışla karşılayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Alt yapı sorunlarının bir ay içerisinde giderileceğine dikkat çeken Başkan Akdemir, “Biz daha önceden çalışmalarımızı yaptık. Zonguldak’ın coğrafi konumunu biliyor musunuz bilmiyorum, burada çok engebeli bir arazimiz var. Yukarılardan yağmurla gelen malzemeler bizi yoruyor. O anlamda da sıkıntı yaşıyoruz. Teknik ekipteki arkadaşlarımız ile birlikte gerekli görüşmeleri yaptık ve bu duruma da müdahale edeceğiz. Bu durumla ilgili halkıma bir söz verdim ve bunun için de gerekli adımları atmaya başladık. Bir ay içerisinde bu durumu çözeceğiz. Bu bir ay içerisinde de çalışmalarımız devam edecek, çünkü yağış bekleniyor. Burada trafik sorunumuz da var, halkımıza da söz verdim bu sorunu en kısa sürede çözeceğim. Merkezden veya çevre illerden yardım talep edecek bir sıkıntı içerisinde değiliz. Biz alt yağı ile ilgili birçok sıkıntımızı çözdük ancak bazen böyle durumlar da yaşanabiliyor. Dışarıdan yardım almayı gerektirecek bir durum yaşamdık. Sabaha kadar arkadaşlarımız Zonguldak’ımızı tertemiz yaptı sağ olsunlar” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi