Şair-Yazar Hamit Kalyoncu Zonguldaklı şair Muzaffer Tayip Uslu'yu anlatan son kitabı 'Yaşamak Güzeldi'yi Zonguldak'a 2017 yılında Maden Mühendisleri Lokali'nde düzenlenen tanıtım günüyle kazandırmıştı...

Zonguldaklı şair Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayatı ve şiirlerinden kesitlerin yer aldığı kitabında Muzaffer Tayyip'in hiç bilinmeyen yüzüne ait ilk fotoğrafını da yayınladı. Bugüne kadar sosyal medyada ve diğer mecralarda yanlış fotoğraf ile bilinen şairin gerçek yüzü ilk defa ortaya çıktı.

Hamit Kalyoncu fotoğrafın bulunuş hikayesini okuyucularıyla paylaştı...

"Bu çalışmaya gelinceye dek, Muzaffer'in bir fotoğrafı bulunamamıştı. Sadece Ahmet Necdet'in bir yazısında küçük (vesikalık) bir fotoğrafı vardı, ondan da kimsenin haberi yoktu. Araştırmacı-yazar Nihat Yasa ile Milli Kütüphane'deki çalışmalarımız sırasında eski dergileri ve gazeteleri karıştırırken bir yazı ekinde birdenbire Muzaffer Tayyip'in fotoğrafı ile karşılaştık. Çok sevinmiştik. Ülkemizdeki edebiyat-sanat kamuoyu, Muzaffer Tayyip'in gerçek yüzüyle ilk kez bu fotoğraf ile karşılaşacaktı.

Küçük fotoğrafa Ankara'da ve Devrek'te bakıp dururken bir şeyin farkına vardım. Öğretmenlikte idari görevlerde yaptığım için, bu fotoğrafın, okulundaki dosyasından alındığını anlamıştım.

Zonguldak M. Çelikel Lisesi eski müdürü Şükür Kargıdan, Kültür-Turizm Müdürü Kürşat Coşgun ve ben şairimizin okuduğu okula gittik. Okul Müdür Yardımcısı Harun Şentürk ile eski kütük defterlerini, diploma defterlerini tek tek elden geçirip incelerken, küçük fotoğrafın orijinalini de bulduk. Ne kadar sevindiğimizi anlatamam. Hemen şairin yeğeni Tansev Boru'yu arayıp, amcası Muzaffer Tayyip'in gerçek fotoğrafını bulduğumuzu müjdeledim..."

Editör: Pusula Gazetesi