7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı KHK ile ihraç edilen KESK'e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan'ın ikinci şiir kitabı "Israrotu"nun imza ve söyleşi etkinliği Çaycuma'nın ardından Zonguldak Merkez'de de yapıldı.

KESK Zonguldak Şubeler Platformu binasında yapılan etkinliğe; KESK'e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, öğretmenler, şair Osman Günay ve Fatma Kılıç, karikatürist Ayhan Kiraz, yazar Alaaddin Kara, ressam Zeki Güldü, kültür-sanat dergisi ZonKişot'un Genel Yayın Yönetmeni Özlem Yücesan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Mustafa Eyriboyun, TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan ve ÖDP Zonguldak İl Başkanı Akın Koç'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Üzeyir Karahasanoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşi ve imza etkinliğinde; Halis Sabah, Nurgün Çoban, Ekim Öztürk, Meral Küçükyılmaz, Mahmut Kılıç ve Serpil Açıl Özer, Gökhan Taner Günsan'ın şiirlerini okudu.

Gökhan Taner Günsan'ın bilimsel, demokratik ve laik eğitim adına mücadele eden her Eğitim-Sen'li gibi insanlığını gerici iktidarlardan, aklını cemaatlerden almadığını belirten Üzeyir Karahasanoğlu, "İşte bu nedenlerden hiçbir hukuk kuralı tanınmadan, sorgusuz sualsiz, tamamen kanıtsız biçimde 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 sayılı KHK ile sevgili arkadaşımız, Eğitim Sen Çaycuma Temsilci Gökhan Taner Günsan, memuriyetten ihraç edilmişti. Her dem yarı aydınlık yarı gölgeli ülkemizin iklimi bir doz daha karartılmıştı ve bugün, ikinci kitabının söyleşisini yapma onurunu yaşadığımız Gökhan Taner Günsan, bir diğer ihraç edilen arkadaşımız Eğitim Sen Zonguldak Şubesi şube sekreteri İsmet Akyol'la birlikte haksız hukuksuz ihracın ikinci yılını da öğrencilerinden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşıyor. Oysa onlar cezalandırılmayı değil, ödüllendirilmeyi hak eden eğitimcilerdi. Keza bu doğrultuda yüksek sorumluluk düzeyine sahip bir eğitimci ve sendikacı olmasının yanında toplumsal duyarlılığını üst seviyelere taşımış bir şair olarak şiirleri ve yayımladığı kitapla da kentin kültürel gelişimine önemli katkılar sunduğu için Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından İsmet Akyol ile birlikte 2017 Eğitim Ödülü'ne layık görülmüştü. Gökhan Taner Günsan toplumsal acılarımızdan, hüzünlerimizden koparmadı şiirlerini. Soma'yı, Ermenek'i, üstübüyle gözyaşını silen çocukları, Cumartesi Annelerini, Hrant'ı, Ethem'i unutmadı. Yarınlara inandı ve biz unuttukça bize baharı hatırlattı. Bugün şiirle sımsıkı dost olmuş, hatta tepeden tırnağa şiire kesmiş Gökhan öğretmenimizin ikinci kitabının heyecanıyla doluyken hala görevine iade edilmemesinden mutluluğumuz yine gölgeli" dedi.

İhraç edilmiş olmasına rağmen yazmaya, üretmeye ve yazdıklarını paylaşmaya devam ettiğini belirten Günsan, "Yazdığım şiirler aslında bana ait değil. Bu ülkenin ezilen, sömürülen, yok sayılan insanlarının sesidir" diye konuştu.

Nitelikli yayınlara, eserlere destek olunması çağrısında bulunan Günsan, "Maalesef bu ülkede mutlu olmak, heyecan duymak neredeyse lüks haline geldi. Ama ısrarcıyız yaşamı yeniden kurmak için, çünkü gidecek başka yerimiz yok. Şiirlerim tanığıdır yaşadıklarımın, yaşadıklarımızın" dedi.

Şair Osman Günay ise, yazmanın önündeki engellere, zorluklara dikkat çekerek üreten, yazan insanlara destek olunması, dayanışma içinde olunması gerektiğini belirtti.

KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hayri Anıl Çetin de, örgütlü mücadele ile zorlukların aşılacağını söyledi. Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Orhan Yılmaz'ın Gökhan Taner Günsan'a, Günsan'ın şiirin bulunduğu plaket armağan ettiği etkinlik Günsan'ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi