Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Şahin Ören "Toplumun bir yere varabilmesi için öğretmenlerimiz asla vazgeçemeyeceğimiz meslek grubudur. Bu nedenle öğretmenlik mesleğimiz peygamberlik mesleği olarak tanımlanır. Atatürk; 'Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' diyor. Yeni nesli bizlere emanet eden Atamıza ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Şahin Ören'in açıklaması şöyle;

"Öğretmenler Günü Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Dolayısıyla öğretmenler ve eğitim çalışanları ile ilgili bir gün kutlamak gerekiyorsa, elbette Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği günü kutlamak doğrudur. Bu vesileyle öncelikle 24 Kasım'da başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnetle anıyorum. Bütün emekçi öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarının tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla günümüzü bu yıl içimiz buruk, umutsuz ve oldukça tedirgin olarak kutlamaya çalışıyoruz. Bu Covid-19 sürecinde yine vefakar, cefakar, bilgiyi işleyen öğrencisine sunan öğretmenlerim ellerinden ve yüreklerinden gelenlerin fazlasını yapmış, tüm imkanları her zamanki gibi zorlamış öğrencilerine ulaşmaya çalışmıştır. Tüm öğretmenlerimizin canı gönülden 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.

Toplumun bir yere varabilmesi için öğretmenlerimiz asla vazgeçemeyeceğimiz meslek grubudur. Bu nedenle öğretmenlik mesleğimiz peygamberlik mesleği olarak tanımlanır. Atatürk; 'Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' diyor. Yeni nesli bizlere emanet eden Atamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. O'nun aydınlattığı yolda, emanetlerine sahip çıkarak ilerlemeye devam edeceğiz". Öğretmenlerimizin her zaman canla başla çalıştığı, Covid-19 sürecinde ülkemizin kalkınması için yine en ön saflarda savaştığı öğretmenlerimiz, okullarını ve evlatlarını hiçbir zaman bırakmamış, okulunu evine taşımıştır. Üzerine düşen sorumlulukları Eba Canlı ders, Harici ders ve zoom programından devam ettirmiş ülkemizde eğitim hayatının karantinaya girmemesi için elinden geleni yapmıştır. Okulların açık olduğu süreçte öğrencilerine okul ortamında ulaşmış kimisi hastanalarak Covid ile savaşmıştır. Bu salgın uzaktan eğitimi hayatımıza getirmiş, öğretmenlerimiz bu süreçte örgün eğitim sürecinden daha fazla yorulmuş ve yıpranmıştır. Böylesine tutkuyla mesleğini seven ve çalışan eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizin devletimizden beklentileri ve görevlerinde iyileştirmeye gidilmeye ihtiyacı vardır.

Bunlar ; -Öğretmen meslek kanunun çıkarılması, bununla birlikte eğitim çalışanlarının hayatının güvence altına alınmasıyla daha verimli bir eğitim verilebilmesinin sağlanması ve öğretmenlerimizin performansının artması, -3600 Ek göstergenin hayata girmesi ve tüm eğitim çalışanlarına ayırt edilmeksizin verilmesi, -Sözleşmeli öğretmenlik adı altında köleliğe son verilmesi, öğretmenlerimiz arasında sözleşmeli, aday, kadrolu vb. gibi ayrımların ortadan kalkması ve bir çatı altında birleştirilmesi, -Ek derslerin eşitlenmesi ve tam olarak verilmesi, -Öğretmen ihtiyacımızın acil bir şekilde giderilmesi; Ücretli öğretmenliğe son verilmesi, atama bekleyen her öğretmenlerimizin yüzünün gülmesi adına bakanlığımızın yeni atamalar yapılması. Bu vesileyle Türk Eğitim-Sen olarak ülkemizin kurucusu, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle yad ederken, teröre kurban verdiğimiz Neşe Alten, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve daha nice şehit öğretmenimizi de rahmetle anıyoruz. Eğitimin kilometre taşı olan, hayatını mesleğine adayan, cefakarca görev yapan, aklı ve bilimi kılavuzu yapan öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Umuyoruz ki, 24 Kasım'lar öğretmenlerimizin sorunlarının tartışıldığı gün olmaktan çıkar ve öğretmenlerimiz tarafından büyük bir coşkuyla kutlanan gün haline gelir. Günümüz kutlu olsun."