AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Sen muhalefet partisisin, sahaya çıkarken neden hep mağlup olurum düşüncesi ile çıkıyorsun. 2019 seçimlerinde sen güçlü bir aday çıkar, sen kazan; ama umutları yok ki. Çünkü önce millete sonra da kendilerine güvenmiyorlar" dedi.
Safranbolu'da gençlerle bir araya gelerek 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması hakkında bilgiler veren Şahin, "AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi emperyalistlerin yüz yıl sonra yeniden Sevr'i hortlatma girişimlerine bir son vermek için işbirliği yaptılar. Memleket sever, milliyetçi, muhafazakar iki siyasi parti şimdi buna Büyük Birlik Partisi de katıldı, inşallah halk oylamasında cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçerek o mikropların vücudun zayıf halini beklediği gibi Türkiye'nin yeniden koalisyonlu günlere geri dönmesini bekleyenlerin çanına ot tıkayacak olan sistem işte bu sistemdir. Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan'da yapacağımız oylama Türkiye'nin bekası ile ilgili yakından ilgili bir oylamadır. Şimdi diyorlar ki bu model ile seçilecek cumhurbaşkanı tek adam diktatörlüğü kuracak ve bunu kastederken de Tayyip Erdoğan'ı kastediyorlar, diktatör olacak diye. Aslında burada iki tane husus ön plana çıkıyor. Demek ki bu anayasa değişikliği milletimiz tarafından kabul ettiği takdirde, 3 Kasım 2019 yapılacak olan seçimlerde Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçileceğini kabul ediyorlar. Yahu sen ana muhalefet partisisin. Sahaya çıkarken neden hep mağlup olurum düşüncesi ile çıkıyorsun. Mindere çıkarken 'rakibim beni yine tuş edecek, sırtımı yere getirecek' diye niye çıkıyorsun. Sen de çalış arkadaş, sen de iyi aday bul. 3 Kasım 2019 seçimlerinde sen güçlü bir aday çıkar, sen kazan; ama umutları, güvenleri yok ki. Önce millete sonra da kendilerine güvenmiyorlar ki" diye konuştu.

"Türkiye'nin bu sisteme geçmesini istemeyenleri 'evet' kararı ile üzeceğiz"
Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenleri 'evet' kararı ile üzeceklerini ifade eden Şahin, "Bu Türkiye'ye özgü bir sistemdir. AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili hukukçular üzerinde uzun süre çalıştılar. İstişarelerde bulundular ve Türkiye'ye özgü bu sistemin önümüzdeki süreçte başkanlık sistemini uygulayan; ama yaşanan bazı sorunlar nedeniyle sıkıntılar yaşayan ülkelerin bizim bu sistemimizden yararlanacağını düşünüyorum. Bu sistem Türkiye'ye hız katacak, müessiriyet katacak hem de örnek bir anayasa olacak diye değerlendiriyorum. Türkiye'nin bu sisteme geçmesini istemeyenleri de evet kararı ile üzeceğiz" dedi.
Safranbolu'da gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya, il ve ilçe teşkilat kademeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi