Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, önceki gün yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda sahillere çöp dökülmesinin engellenmesini, gerekirse kolluk kuvveti görevlendirilmesini istedi.
Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Kilimli Sahil yolunun fırtınada büyük zarar gördüğünü belirterek Kilimli Belediyesi'nin sahil yoluna çöp, hafriyat ve toprak döktürmesini eleştirdi.
Hüsamettin Özendi, "Kilimli sahil yolu fırtınada çok büyük zarar gördü. Tahkimatlar dağıldı. Fırtına bize gösterdi ki, buraya bir mahmuz yapılması şart. Biz oraya ne kadar tahkimat yaparsak yapalım, böyle bir fırtınada o tahkimat yine dağılır. Ayrıca bugün sabah fotoğrafladım. Kilimli sahil yolu çöplüğe dönmüş. Kilimli Belediye Başkanı burada. İnanın orası çöplükten farksız. Çöp dökülmüş; hafriyat dökülmüş durumda. Bu engellenmeli"şeklinde konuştu.

gazipasa-trafige-kapatilmali-rayli-ulasim-agi-kurulmali
Gazipaşa trafiğe kapatılmalı, raylı ulaşım ağı kurulmalı



Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç ise "O alan yeşil alan ve yeşil alanı korumak için toprak dolduruyorum. Kilimli sahil yolu bizim. Ben oraya niye zarar vereyim? Oraya başka firmalar inşaat atıkları dökülüyor" dedi.
Karayolları 15.Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise şöyle konuştu: "Başkanım toprak dökülüyor, çöp dökülüyor, hafriyat dökülüyor. Güzelleştirme işini bize bırakın etmeyin, eylemeyin. Siz toprak dökmeyin. Ben dökeyim ama oraya çöp dökülüyor, inşaat hafriyatları dökülüyor. Bun engellensin."
Vali Ahmet Çınar, Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan'a "Buna müsaade edemeyiz. Oraya bir şey dökülemez. Oraya bir jandarma dikin ve bundan sonra dökümlere engel olsun. Ayrıca en ağır şekilde cezalandırılsın. Bu güne kadar bu seviyeye gelmesi de kötü olmuş. Bu güne kadar neden görülmemiş, neden ceza uygulanmamış. Çıkın dolaşın" dedi.
Bilindiği gibi Pusula Gazetesi, Kilimli Sahil Yoluna hafriyat ve çöp dökülmesini gündeme taşımış başta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırmıştı.
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı çevreye gösterdiği duyarlı davranış kamuoyunun takdirini kazandı.

Editör: Pusula Gazetesi