Gözünüz gibi baktığınız aracınızı bir zaman sonra satmak zorunda kalmanın stresini yaşayabilirsiniz. Ancak acil bir ihtiyacın karşılanması için gereken paranın kredi ile alınması yerine, aracınızı karlı bir şekilde satarak elde etmek daha isabetli bir karar olabilir. Bu kararı aldıktan sonra yapmanız gereken ise, 2.el araba ilanı veren bir site üzerinden alıcı kitlesine ulaşmak ve hızlı bir satışın gerçekleşmesini beklemektir. Ancak bunun için de ilan öncesinde yapılması gerekenler var ve yapılacaklara dikkat edilmesi halinde sahibinden aracınızı kolayca elden çıkarabilirsiniz.

Fotoğrafları hazır edin

Arabanızı satmanın en cazip yolu aracın görüntüsünü en iyi şekilde yansıtacak fotoğraflar çekmektir. Bu fotoğrafların çözünürlük değerlerinin yüksek olmasına önem verilmesi lazımdır. Böylece, çok daha fazla detay görünebilir ve alıcı tarafında da soru işretleri giderişmiş olur. Tabi sadece fotoğraf üzerinden araçla ilgili kesin kanılar elde edilmez ama kötü fotoğraflar aracın satışına engeldir. Fotoğraf çekilmeden önce ise, aracın temizlenmesi ve parlatılmasına dikkat edilmesi lazımdır. Işıklı bir alanda fotoğraf çekimin yapılmasına önem verilmelidir.

İyi bir açıklama yazın

Sahibinden aracı neden satmanız gerektiğine dair ince bir not yazmanıza gerek yok. Bazıları, bu şekilde içerikler yazar; ancak alıcı neden satıldığı ile ilgilenmez. Aracın hasarının olup olmaması, km değeri, değişen parçasının bulunup bulunmadığı gibi noktaların açıklanmasını bekler. Bu nedenle, neden satmak istediğiniz kısmına gerek duymadan aracın ön plana çıkmasını sağlayıcı etkenleri not edin. Mesela, aracın kazasız ve hasarsız olması gibi. Değişen parçasının olmaması da önemli bir özelliktir. Diğer bir özellik ise ilk sahibinden veya ikinci ücüncü sahibinden şeklinde bilgi vermektir.

İlan açıklaması yazılırken yapılan hatalardan birisi de birtakım klişe cümlelerin sürekli tekrar edilmesidir. Kız gibi araba veya bu fiyata kaçmaz gibi cümleleri içeren açıklamalar güven verici değildir. Birçok kişi aracını sahibinden satın almak ister ve araya komisyoncuların dahil olmasını arzu etmez. Klişe laf ve cümlelerin yer aldığı ilanların pazarlamacı veya galerici takımı tarafından kurulduğu algısı yaygındır ve bu da ilandan uzaklaşılmasına neden olur. Sahibinden araç ilanı verirken bu tip cümleler sarf etmemek gerekir. Sizde aracınızı hızlıca satmak istiyorsanız 2elarabam.com üzerinden sahibinden araba ilanı verebilirsiniz.