Zonguldak'ta Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanlığı'nın divan kurulu toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un yanı sıra Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, Sağlık-Sen şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve yönetim kurulu üyeleri ve Sağlık-Sen üyeleri, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun ve hastane yönetimi katıldı.

"SAĞLIKDA İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, toplantıda yaptığı konuşmada sağlıkda istihdam açıklarına dikkat çekerek, "Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için sağlık hizmeti alan milletimizin daha kaliteli hizmet alabilmesi için temel sorununun çözülmesi konusunda ciddiyeti çalışacağımızı ülkemizin önünü tıkayan önünü açan bir teşkilatta yolumuza gideceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Yanlışlarımız olduğunda yanlışlıklarımızda karşımızda olmanız, doğru yaptığımız da yanımızda olmanız boynunuzun borcudur. Bu topraklarda varlığımızı sürdürmek istiyorsak 24 saat uyanık olacağız dik duracağız. Siyaset her şeyi doğru yapıyorsa elbette yanında olacağız ama yanlış yapıyorsa elbette uyaracağız. Sağlık Bakanımızla çalışanların sorunlarını masaya yatırarak tek tek çözeceğiz. Yıllardır sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülebilmesi bir zafiyet açığını ortaya çıkarmıştır. Döner sermaye sağlık çalışanları için önemli bir kriter olmuştur. Sağlık çalışanları istihdamı yetersiz. Yeni dönemde sağlık çalışanlarının istihdamın artması gerekmektedir. Yeni dönemde toplu sözleşme sürecinde sorunları çözüme kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

"DÖNER SERMAYENİN SORUMLUSU BAKANLIKTIR"

Toplantıda konuşan Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, "Saha çalışmalarımızda, anket ve görüşmelerimizde döner sermaye sorununun sağlık çalışanlarımızca en önemli sorun olarak görüldüğü anlaşılmaktadır. Zonguldak'ta neredeyse tüm hastanelerde döner sermaye ödemeleriyle ilgili önemli sorunlar olduğu; hatta döner sermayenin ödenmediği yahut ödenemediği bilinmektedir. Bunun sorumlusu ne idareciler ne çalışanlardır. Bunun sorumlusu döner sermayede geri adım atmayan bakanlıktır. Döner sermaye artık miadını doldurmuştur, bir an evvel değişmelidir. Sağlık sektörünün önemli bir başka sorunu da son günlerde yine artış gösteren şiddet eğilimidir. Sağlık alanında hasta memnuniyeti yüzde 39'lardan yüzde 76'lara çıkmışken sağlık çalışanlarına şiddetin artması akıl ve mantıkla izah edilebilecek bir durum değildir. Yine aynı şekilde sağlık çalışanlarının yüzde 60,8'inin fırsatım olsa mesleğimi değiştiririm' noktasına gelmesi bizce garabetten başka bir şey değildir. Bir an önce sağlık hizmeti sunanla bu hizmetten yararlanan arasındaki iletişimsizlik ortamlarını düzeltecek imkanlar oluşturulmalı, sağlık hizmeti verenlerin lehine olabilecek iyileştirmeler yapılmalıdır. Döner sermayede yapılan adaletsizliğin ek göstergede de yapılmak istenmesi diğer bir önemli sorunumuzdur. 3600 ek gösterge, başta Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği 4 meslek grubu olan sağlık çalışanları, öğretmenler, polisler ve din görevlileri olmak üzere bütün kamu çalışanlarına hakkaniyetli bir şekilde verilmelidir. 2018-2019 yılı IV. dönem toplu sözleşme taleplerimizde yer aldığı üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek göstergeleri 600 puan artırılmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı gibi ek göstergesi bulunmayan meslek gruplarına da ek gösterge verilmesini özellikle önemsiyoruz. Sağlık bakanlığı ve üniversite hastanesinde Memur görevi yapan Hizmetli kadrosundaki personelin yaptıkları görev gereği, memur kadrolarına atamalarının yapılması için gerekli çalışmalar bir an evvel yapılmalıdır.

Sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi, yıpranma payları ve ihtiyaç olan hastanelerimizde kreşlerin açılması kronik sorunlardandır. Bir diğer sorun ise üniversite hastanelerimizde, döner sermaye, tayin ve becayişlerin yapılmadığı gibi, Gittikçe büyüyen sorun yumağının artık bakanlığın gündemine getirilmesini talep ediyoruz. Aile çalışma ve sosyal hizmetlerde görev yapan personellerin unvan değişikliği imtihanı yapılıp mülakatları yapılmadığından yaşanan mağduriyetlerin bir an evvel giderilmesi için girişimler başlatılmasını bekliyoruz. Yolunuz uzun, işiniz zor Sayın Genel Başkanım. Bunun farkındayız. Ancak sizin hep söylediğiniz gibi ye'se düşecek değiliz. Enerjinize dualarımızla ve örgütlülüğümüzle destek olmaya hazırız" dedi.

"HEM PARA ALIYORSUNUZ HEM DE İNSANLARIN DUASINI ALIYORSUNUZ"

Memur Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar ise; "Tarihler Mart 2019 gösterdiğinde Önümüzdeki seçim vardı birincisi 2 Mart'ta yapılan genel başkanlık seçimleri ve Zonguldak'tan genel başkan çıkarttık. İkincisi ise 31 Mart'ta açmamız gereken bir eşik vardı. Belediye hizmetlerinden bir şey almayan bir Zonguldak vardı.31 Mart seçimlerinde genç dinamik bir başkan istiyor soğuk ve bu isteğimi yerine geldi. Memur-sen olarak sonuna kadar destek vereceğiz ancak karşı çıkmamız gereken konularda da her zaman karşısında olacağız. Devletten alacaklı olabilir ama bu millete borçluyuz. Gerçekten çok şanslı bir meslek sağlık... Çünkü hem çalışıp hem para alıyorsunuz hem de insanların duasını alıyorsunuz bunun değerini bilin" ifadelerini kullandı.

"GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ 25 YIL SONRA DA OLSA ZONGULDAK'TA BAŞLATACAĞIZ"

"Bir Zonguldaklı olarak bir hemşerimizin Ankara'da genel başkan olması bizi ziyadesiyle onurlandırdı ve gururlandırdı" diyen Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise; "Zonguldak kırmızı çamurdan maketten kurtarmak için bir yola koyulduk. Biz asla çok icraat yapacağız. Gönül belediyeciliği yapacağız. Gönül belediyeciliğini 25 yıl sonra da olsa Zonguldak'ta başlatacağız için çok mutluyuz" diye konuştu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, şunları söyledi: "Bu davaya hep birlikte yola çıktık. samimiyet cesaret mütevazılık bu yolda bizleri muvaffak ediyor. Milletimize hizmet edebilmek gerçekten çok güzel... Ülkemizin etrafı görüyorsunuz ateş çemberi... Hep birlikte ortak aklı kullanarak hizmet edeceğiz. Selim başkanın arkasındayız ve başaracağına inancımız tamdır. Siyasi olarak Selim başkanı ve Semih Durmuş başkanımızın her zaman yanındayız sıkıntıları da hep birlikte çözeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi