Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde malzeme olmadığı için hayatını kaybeden kalp hastası Ercan Kacalı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Türkmen, BEÜ Hastanesi'nde bazı eksikliklerin olduğunu bildiklerini ve farkında olduklarını belirterek "Böyle bir sıkıntının yaşanmaması için çaba gösteriyoruz. Biz bu konuları Sağlık Bakanlığı ile Vali Erdoğan Bektaş ile Rektör Mustafa Çufalı ile Başhekim Şenay Özdolap ile görüştük. Derdimizi, sıkıntımızı anlattık, anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

"UMARIZ BİR DAHA BÖYLE OLUMSUZ HADİSELER YAŞANMAZ"

AK Parti Milletvekili Türkmen, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Çok acı bir şey, Allah rahmet eylesin. Keşke böyle olmasaydı. Hastanede bulunmayan bir malzemeden dolayı Ereğli'de bir hastaneye havale edilmiş. Ereğli'de yapılan müdahaleler üzerine hayatını kaybetmiş. Ailesine sabırlar diliyorum. Sağlıkta o anlamda bir eksiğimiz var, bunu düzeltmek için elimizden gelen ne varsa, Sağlık Bakanlığı olarak, hükümet olarak ne varsa yapmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda ihtiyaçları karşılamaya çalışacağız. Böyle bir sıkıntının yaşanmaması için çaba gösteriyoruz. Biz bu konuları Sağlık Bakanlığı ile Vali Erdoğan Bektaş ile Rektör Mustafa Çufalı ile Başhekim Şenay Özdolap ile görüştük. Derdimizi, sıkıntımızı anlattık, anlatmaya devam edeceğiz. Çözüm yollarını arıyoruz. Bu olay plan bütçenin görüşüldüğü süreçte yaşanmış olabilir. Ancak biz bu konuları çözmekle mükellefiz. Umarız bir daha böyle olumsuz hadiseler yaşanmaz."

Editör: Pusula Gazetesi