Özellikle Türk mutfağının birbirinden eşsiz lezzeti kendini her daim göstermektedir. Bizlerde bu kilolardan bir an önce kurtulabilmek için her defasında kendimizi riske atarak belirli bir süre için zayıflama yolunu tercih ediyoruz maalesef.

Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi acil ve hızlı kilo verme yöntemleridir. Çünkü bu yöntemler metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Hemen kilo verebilmek için uyguladığımız sağlıksız yöntemlerle vücudumuza gerekli olan enerjinin çok daha altında enerji aldığımız için; vücudumuz kendi mekanizmasını savunmaya geçerek daha az enerji harcamaya başlar ve normalden daha çok depolama eğilimine girer. Bu sayede metabolizmanızın çalışma hızı düşerek daha az enerji ile yaşamaya adapte olursunuz. Kısa vadede istediğiniz kiloya ulaşınca diyeti bırakıp normal hayatınıza geri döndüğünüzde ise az enerji ile çalışmaya alışan vücudunuz fazladan aldığınız enerjiyi yağ olarak depolamaya başlar. Her seferinde uyguladığınız bu sağlıksız kilo verme şekilleri yüzünden vücudunuza aldığınız düşük enerji sayesinde bedeniniz daha da az enerji tüketmeye bağışıklık kazanarak kendinizi içinden çıkılmaz bir yola girmiş halde bulursunuz.

Adım adım kilo vermek ve enerjinizi dengeleyerek sağlıklı kilo vermenin yolları mevcuttur. ilk olarak optimum düzeyde beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Yani ne çok fazla ne de çok az. Vücudumuzun ihtiyacı olan besin kaynaklarını ve miktarını bilmemiz gerekiyor. Bunun için profesyonel yardım en mantıklı olanıdır. Uykunuzdan kalktıktan sonra maksimum bir saat içerisinde kahvaltınızı yaparak çalışmakta olan bedeninize enerji göndermelisiniz. Kahvaltınızı geciktirirseniz bedeniniz kendini korumak için depolamaya geçecektir, bunu unutmayın. Öğünlerinizi atlamayın. Bu sayede metabolizmanızın her daim dinç olmasını sağlamış olursunuz. Her gün mutlaka 2 - 3 porsiyon taze meyve yiyerek alacağınız enzimle ve vitaminler sayesinde metabolizmanızı hızlandırsanız beslenmenin sağlıklı kilo verme yolları arasında en önemli nokta olduğunu daha iyi fark edebilirsiniz. Kızartmış yiyeceklerden uzak durup minimum haftada en az bir öğününüzde kuru baklagil tercih etmenizi öneririz. Vücudumuzun %60'ı sudan oluşur. Vücudunuzun daha hızlı çalışması için her gün en az iki litre su içmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede sadece su içerek de metabolizmanızı hızlandırmış olursunuz. Ve tabi ki en önemli unsur gününüzü hareketli geçirmeniz. Sağlıklı kilo vermenin yolları içerisinde tartışılmaz en iyi yol sportif faaliyetlerdir. Arzunuza bağlı olarak seçeceğiniz spor dalında vücudunuza hak ettiği değeri vermek ve daha sağlıklı bir yaşama merhaba diye bilmek için düzenli olarak spor yapmanızı öneriyoruz. Bu sayede istediğiniz kilonuza ulaştığınızda sağlıksız yaşama geri dönme ve tekrar kilo alma riskinizi sıfıra indirmiş olursunuz. Çünkü sportif faaliyetleriniz zaman içerisinde sizin yaşam tarzınız haline dönüşecek. Hatta spora gidemediğiniz için üzülmeye bile başlayacaksınız. Sportive mağazasının her spor dalına uygun teknik ekipman ve kıyafet imkanı sunması ile yeni yaşam tarzınızın ve spor hayatınızın keyfini çıkarın.

Editör: Pusula Gazetesi