Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Yemin Töreni, önceki gün Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene; Vali Erdoğan Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkan Vekili Müjgan Demiröz, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakam Vekili Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Rektör Yardımcıları, Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Can, Senato üyeleri, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin izleyicilerin büyük alkışları eşliğinde salona girişi ve yerlerini almalarının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Devlet Konservatuvarı dinletisinin ardından Fakülte dönem birincisi Dr. Serhat Akış, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Akış, konuşmasında mezun arkadaşlarına ülkeye hizmet aşamasında ilk önce "iyi bir insan", sonra "iyi bir vatandaş" ve daha sonra "iyi bir hekim" olmaları temennisinde bulunarak, mezuniyette emeği olan başta aileler olmak üzere herkese teşekkür etti.

Törende konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Can ise, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Fakültede, hekimlik mesleği için gerekli alt yapıya ve donanıma sahip; merhametli, etik ilkelere bağlı ve iyileştirmeyi daima önceliklerinin başına koyan aydın hekimler olarak yetişen mezunlara, bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyen Dekan Vekili Prof. Dr. Can, genç doktorlara mesleklerini icra ederken araştırmacı ruhu kaybetmemelerini tavsiye etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı da, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin her geçen gün büyüdüğünü, bundan sonraki süreçte de büyüyeceğini ve gelişeceğini vurguladığı konuşmasında, Fakültenin ulusal ve uluslararası alanda aldığı akreditasyon başarılarına da değindi. Tıp Fakültesinin, akademik ve idari personeliyle, öğrencisiyle büyüyerek insanlara hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Çufalı, öğrencilere zorlu meslek yaşamlarında insanlığa hizmet ederken sabırlı ve hoşgörülü olmaları temennisinde bulundu, bundan sonraki yaşamlarında mutluluk ve başarı diledi.

Vali Erdoğan Bektaş ise, konuşmasına, dünyanın en kadim, en saygın mesleklerinden biri olan doktorluğun, mesleği icra edenler için bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayarak başladı. Doktor-hasta ilişkilerine ve doktorların yaşadığı zorluklara değinen Vali Bektaş, ülkemizin sağlık alanında kaydettiği başarıları dinleyicilerle paylaştı, genç doktorları tebrik etti ve başarılar diledi.

Konuşmaların ardından, Fakülteyi derece ile bitiren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Dönem birincisi Serhat Akış, ailesi, Rektör Çufalı ve Dekan Vekili Can eşliğinde mezuniyet kütüğüne isim plaketini çaktı.

Tören, öğrencilerin Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uğur Emre eşliğinde hekimlik yemini ederek keplerini coşkuyla havaya fırlatmaları ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi