-Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Müdürlüğü'nün organize ettiği "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" etkinlikleri kapsamında bir dizi yürüyüş ve spor etkinliği düzenledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Site Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Fatih Akca, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Müdürü Esin İlhan, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Selahattin Çolak, Zonguldak Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Süleyman Erbay, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Düzenlenen etkinliğe katılanlara, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve önünde "her gün 10 bin adım at" yazılı tişört ve şapkalar dağıtıldıktan sonra katılımcılara, yürüyüş ve kültür-fizik hareketlerinin ardından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli Fitness Antrenörü Barış Gonca nezaretinde salonda bulunan aletlerle fiziksel etkinlik yaptırıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Fatih Akca ise, düzenlenene etkinliğin ardından şu açıklama bulundu:

"10 Mayıs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunması, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 'Sağlık İçin Hareket Et Günü' olarak belirlenmiştir. Bunun için böyle bir organizasyon düzenledik, katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi