Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, aracın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Uysal, "İlk önce kendimize, sonra tüm insanlık adına lütfen kan verme işine özen gösterelim. Bizim için en güzel örnek Suriye örneğidir. Suriyelilere sahip çıkan bir Türk halkı vardır. Kapılarını açan bir Anadolu vardır. Ama biz düşecek olsak kapılarını açan bir ülke var mıdır? Bu gün sözde insanlık dersi veren ülkeler, Aylin bebekler denizde boğulurken onlara sessiz kalmıştır. Şu ana kadar 30 milyar dolar bir harcama yaptık. Bu paralar sizlerin parası. Ama buna öncülüğü Kızılay yapmıştır. Bu nedenle bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.
Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu da yaklaşık iki yıldır aracı alabilmek için çalıştıklarını belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.
Türk Kızılayı Genel Kurul üyesi Ercan Tan ise, Türk Kızılayı'nın yıllık yüzde 200 - 300 civarında bir büyümeye sahip olduğunu, Afrin, Somali gibi önem arz eden bölgelerde ekiplerin çalışmalarına devam etmekte olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Milletvekili Uysal, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen diğer protokol üyelerinin katılımıyla aracın kurdelesini kesti.

Editör: Pusula Gazetesi