Safranbolu Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Ürkmezer 'in yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
'Bağımlılıkla Mücadele' toplantısında ilgili mevcut kanun ve düzenlemelere göre en üst düzeyde taviz vermeden ilçede yakalanan başarının kesintiye uğramadan sürekliliğinin sağlanabilmesi amacıyla bütün devlet kurumu ve kuruluşların sivil toplum örgütleri ayrıca basının da desteği ile sağlanması kararı alındı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, "Eğitim, bağımlılıkla mücadelenin önemli bir ayağıdır, bağımlılık toplumsal bir mesele. Özellikle çocuk ve gençlerimizin korunması, onların bağımlılık tehlikesinden uzak tutmak için daha fazla farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Genç nesillerin hayatlarına dokunarak, onları tehlikelerden nasıl koruyacağımıza ve bağımlılıkla mücadele ederek gençlerimizi, ülkemizi ileri taşıyacak fikirler geliştirmeye nasıl motive edeceğimize yoğunlaşacağız. İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile beraber başta sigara olmak üzere her türlü kötü alışkanlık ve bağımlılıkla mücadele konusunda, Safranbolu'da çok yönlü çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle son yıllarda kullanım yaşı oldukça aşağılara kadar inen uyuşturucu ve sigara bağımlılığı ile ilgili mücadele vermeye devam edeceğiz.'' dedi.
Ürkmezer ayrıca bağımlılıkla mücadele konusunda sadece güvenlik güçlerine, ilgili kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine değil, herkese büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi