Zonguldaklı Yazar Can Kartoğlu'nun "maratonun ihtiyar delikanlısı" olarak tanınan babası Safder Kartoğlu'nun hayatını anlattığı "Safder" adlı kitabın imza günü ve tanıtım toplantısı 10 Şubat 2018 Cumartesi günü Zonguldak'ta, 11 Şubat 2018 Pazar günü de Devrek'te yapılacak.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Yayınları arasında çıkan kitabın tanıtım günlerine yazar Can Kartoğlu'nun yanı sıra konu kişisi Safder Kartoğlu da katılacak. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nde yapılacak Zonguldak'taki etkinlik saat 14.00'de başlayacak. Devrek'teki etkinliğin yeri Belediye Nikah Salonu, başlama saati de 13.30 olarak açıklandı. Her iki etkinlikte kitaptaki fotoğraflardan oluşan küçük birer sergi de açılacak. Devrek'teki imza gününe ZOKEV'in yanı sıra Devrek Kültür Derneği de ev sahipliği yapacak.

KARTOGLU: "KOŞA KOŞA ZONGULDAK VE DEVREK'E GELİYORUZ"

Yayımladığı eseri, "Zonguldak'ın Devrek ilçesinden çıkıp beş kıtaya koşarak ulaşmanın; aşkın, emeğin inceliğin, iyiliğin kitabı" olarak tanımlayan Yazar Can Kartoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Doğup-büyüdüğü topraklardan; Devrek'ten dünyaya koşan, maratonun ihtiyar delikanlısı babam Safder Kartoğlu ile birlikte, elimizde 'Safder' kitabı, yüreğimizde bir heyecan, koşa koşa Zonguldak ve Devrek'e geliyoruz. 10 Şubat Cumartesi günü Zonguldak Maden Mühendisleri Odası ile 11 Şubat Pazar günü, Devrek Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleşecek imza günü ve fotoğraf sergisinde dostlarla buluşacağız" dedi.

KALAFAT: "MUHTEŞEM BİR ZONGULDAKLI DAYANIŞMASI ÖRNEĞİ"

Etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, "Çok güzel ve bir o kadar da anlamlı bir çalışmanın içindeyiz. Sevgili Can Kartoğlu, babası efsane insan Safder Kartoğlu'nun hayatını anlattığı ve 'iyiliğin kitabı' olarak tanımladığı 'Safder' adlı son eserinin tüm gelirlerini çocuk ve gençlik projelerinde kullanılmak üzere ZOKEV'e bağışladı. İyiliğin kitabından elde edilen gelir başka iyilikler için kullanılacak. Bizi çok mutlu eden bu kitap aynı zamanda muhteşem bir Zonguldaklı dayanışması örneği olarak da kütüphanelerde yerini alacak. 10 Şubat Cumartesi Zonguldak'ta, 11 Şubat Pazar günü de Devrek'te kitabın imza günü ve tanıtım etkinliklerini yapacağız. Bizi duygulandıran bu incelikli davranışından dolayı Sevgili Can Kartoğlu'na nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Zonguldak'ımızın önemli bir değeri olan Sayın Safder Kartoğlu'na uzun ömürler diliyorum. Devrek'teki organizasyonda, bizimle işbirliği yapan Devrek Kültür Derneği'ne şükranlarımı sunuyor, tüm halkımızı etkinliklere davet ediyorum" dedi.

CAN KARTOĞLU KİMDİR?

1959'da Zonguldak'ta doğdu. Mehmet Çelikel Lisesi'nden sonra, 1980'de, AİTİA Yönetim Bilimleri Fakültesi Sosyal Politikalar Bölümü'nden mezun oldu. Sanat Olayı dergisinde röportajları yayımlandı. Cumhuriyet Gazetesi'nin düzenlediği 1990-91 Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülleri Yarışması'nda, röportaj dalında, birincilik ödülü kazandı. Ajans Ada'da reklam yazarı olarak başlayan profesyonel iş yaşamı Repro'da yaratıcı grup başkanı, ortağı olduğu Mucizeler Dükkanı Reklam Ajansı'nda, ajans başkanı olarak 2012'ye kadar devam etti. 2004'te İletişim Yayınları'ndan "Annem Sizi Derse Bekliyor", 2014'te Postacı Yayınları'ndan "Sahanda Yumurta" adlı kitapları çıktı. Yazar Can Gürses'in annesidir.

Editör: Pusula Gazetesi