Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İl Başkan Vekili Hakkı Güney ile birlikte Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman'ı ziyaret etti. Meclisin tatile çıkmasıyla birlikte Zonguldak'a gelen Demirtaş, teşkilat başkanlarına ziyaret gerçekleştirirken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte AK Partililerin CHP'li belediyeyi istediği ve alacağı yönündeki açıklamaları değerlendiren Demirtaş "Belediyeyi vermek gibi bir niyetimiz yok" dedi.

DEMİRTAŞ: "AİLE İÇİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK"

Demirtaş, ziyaretle ilgili "Aile içi ziyaret gerçekleştirdik. Biz Fikret Başkanla karşılıklı olarak sürekli telefonla görüşüyoruz zaten. Meclis tatile çıktı. Önümüzde ki süreci değerlendirmek üzere hem il başkanımızla hem de ilçe başkanımızla bir araya geldik" dedi.

DEMİRTAŞ: "SADECE AK PARTİ DEĞİL BÜTÜN PARTİLER ZONGULDAK BELEDİYESİNİ İSTİYOR"

AK Partililerin CHP'li Zonguldak Belediyesi'ni alacakları yönündeki açıklamalarını değerlendiren Demirtaş "Sadece AK Parti değil bütün partiler Zonguldak Belediyesini almak isteyebilir. Böyle bir talepleri varsa saygı duyarız. CHP olarak belediyeyi vermek gibi niyetimiz yok. Belediye yine CHP'de olacaktır. Şuanda belediye başkanlarının adaylıklarının belirlenmesi süreci başlamadı. Bütün bu beyanlar partilerin yetkili kurumları tarafından değerlendirilecek" dedi.

ZAMAN: "YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ KENDİSİNE BİLGİLER AKTARACAĞIZ"

Merkez İlçe Başkanı Zaman, Demirtaş'ın ziyareti için teşekkür ederek "Sayın vekilimiz, dün Ereğli'de görüşmeler yaptı. Bugün de sayın il başkanımızı ve bizi ziyaret etti. Parti içerisinde yapılması gereken işlemleri yapmak üzere kendisi geldi. Biz de burada yaptığımız çalışmalar ile ilgili kendisine bilgiler aktaracağız" dedi.

ZAMAN: "BOYACI KÜPÜ GİBİ BÜTÜN SORUNLARIN 'SOK ÇIKAR' YAPILARAK BİTSİN İSTİYORLAR"

Zaman da AK Partililerin CHP'li Zonguldak Belediyesi'ni alacakları yönündeki açıklamalarını değerlendirerek şunları söyledi; "Toplum istiyor ki boyacı küpü gibi bütün sorunları bir araya toplayıp 'sok çıkar' işlemi yaparak anında bitsin. Bitmesi mümkün değil. 1899 yılından beri belediye var, belediye başkanları var, bütün belediye başkanları bu sorunları belirli bir yere kadar getirmiştir. Muharrem Akdemir'in çalışmaları da hep kalıcı çalışmalardır. Milletin gözünü boyama adına çalışma yapmıyor. Her gün çeşitli yerlerden şikayetler geliyor. Vatandaşlar haklıdır. Üniversitenin etrafında berbat bir yol durumu vardı. Asfaltını yaptı. Acılık'ta yılların biriktirdiği yol bozukluğu vardı. Oranın asfaltını yaptı. Yakında Karaelmas Mahallesi'nin asfaltlama çalışmasına başlayacak. Çaydamar ve Birlik Mahallesi'nde ki sorunları düzeltecek. Şu anda Yeşilmahalle'de ekip çalışıyor. Parke çalışmaları ile ilgili. Fakat vatandaş 19 tane mahallede ne yapıldığını bilmediği için yorum yapmak kolay."

Editör: Pusula Gazetesi