Karadeniz Ereğli'deki 'Sazdan Adam Grubu' son eylemiyle çok anlamlı bir duyarlılığa imza attı. Sazdan Adam Grubu adıyla bir araya gelen amatör bağlamacılar, Lösemi hastalığına dikkat çekmek amacıyla klip çekti. Grubun kadın ve erkek 40 üyesi, hastalığa dikkat çekmek için saçlarını kazıttı.

Mihael Jackson'ın 5'inci yıldönümü anısına, Çanakkale türküsüne ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 112'nci kuruluş yıldönümü anısına çektikleri kliplerle adından söz ettiren Sazdan Adam, yeni projelerinde lösemi hastalığına dikkat çekmeye çalıştı. Grup, şarkı sözleri kendilerine ait olan 'Görmek lazım' şarkısına çektikleri klipte, lösemi bir ilkokul öğrencisinin okulda ve normal yaşantısında çektiği zorlukları anlatmaya çalıştı. Lösemi hastası olan küçük bir çocuğun arkadaşları ve çevresindeki insanlar tarafından dışlanmadığı, lösemi hastalarının da yaşama hakkının olduğu vurgusu klipte ön plana çıkarıldı. Klibi en anlamlı kılan kısım ise grubun klipte oynayan kadın ve erkek 40 üyesinin saçlarını kazıtması oldu. Klip çekimleri sırasında grup üyelerinin saçları, kuaförler tarafından kesildi.
Grubun kurucusu Mehmet Ali Ürkmez, saz, cümbüş, keman ve diğer enstrümanlarla hazırlanan alt yapı ile lösemi hastalığına dikkat çekmek ve lösemi hastalarının neler hissettiğini göstermek adına projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Amaçlarına ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Ürkmez, şöyle konuştu:
"Amaç burada hastalığın doğru bilinen yanlışlarını anlatmak. Ne gibi, Ameliyat maskesi takmalarının sebebi onlardan bizlere geçirecekleri bir virüs varmış gibi algılanıyor. Aslında ameliyat maskesini mikroplardan ve diğer insanlardan korunmak için kullanıyorlar. Bu gibi doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmek istedik. Belki bu konuda bir fayda sağlarız. İnsanların dikkatini çekeriz. Arkadaşlarımız da bizleri yalnız bırakmadı. Saçlarımızı bayan erkek kazıtarak onların bir gününü yaşamak, empati kurmak istedik. Onların gözünden bakmak istedik. Projenin sözlerini de 'Görmek lazım,sadece bakmak değil, hissetmek lazım' sloganı var. Yani sazdan adam ekibi bu sefer Lösemi için çaldı."

Editör: Pusula Gazetesi