Saçların kuru ve cansız olması zaman içerisinde saç köklerinin güçsüzleşmesine neden olsa da doğal içerikli mavi su saç suyu ile saç köklerinin beslenmesini, güçlenmesini ve canlanmasını sağlamak mümkündür.

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Herkesin saç yapısı, şekli ve uzama süresi birbirinden farklıdır. Bu nedenle saç dökülmesinin nedenleri de farklılık içermektedir. Yetersiz beslenme, kansızlık, hormonal değişimler, stres ya da genetik gibi etkenler nedeniyle saçlarda dökülme meydana gelebilir. Saç dökülmesini engellemek için öncelikle dökülme nedenlerine ulaşmak gerekmektedir. Saçların dökülme nedenleri incelediğinde genel olarak saç köklerinin güçsüzleşmesi ve yeni saç oluşumunu sağlayamaması durumu ortaya çıkmaktadır. Saçlar belli bir döngü şeklinde uzarlar. Her saç telinin belli bir ömrü vardır. Uzayan saçlar belli bir zaman sonra dökülür ve sonrasında yeni saç oluşumu meydana gelir. Sağlıklı bir saç derisinde her gün yaklaşık 100 tel saç dökülür ve yeniden saç oluşumu meydana gelir. Fakat eğer saç kökleri güçsüzse ve sağlıklı değilse saç dökülünce yerine yeni saç gelmez. Bu zaman içerisinde tekrarlandıkça seyrelme ve kellik meydana gelir. Saç dökülmesini engellemek için ise saç köklerinin güçlenmesini sağlamak gerekmektedir. Bunun için de doğal bakım yöntemlerinden yararlanmalı ve dengeli beslenme sağlanmalıdır.

Saç Dökülmesini Engelleyen Yöntemler

Saçların dökülmesini durdurmak ve yeni saç oluşumunu desteklemek için kan akışının hızlanmasını sağlamak gerekir. Zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlar ile saç derisine masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Saçları durularken ılık su ile saç diplerine masaj yapmak saç köklerinde uyarıcı etki meydana getirir ve böylece saçların hızlı uzamasını sağlar. Bir başka doğal yöntem olarak sardunya yaprakları önerilmektedir. Sardunya yapraklarından elde edilen suyu şampuana ekleyerek kullandığınızda kırılgan ve dökülen saçlarınız için bir terapi meydana getirebilirsiniz. Doğal ve bitkisel yöntemler arasından en fazla tercih edilen saç çıkartıcı içerisinde kükürt bulunduran soğandır. Soğan suyunu saçlarınıza ve saç diplerinize uyguladığınız zaman saç köklerinin güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde sarımsak da yeni saç oluşumuna yardımcı olan bir başka bitkisel yöntemdir.

Saç Dökülmesini Önleyen Kür

Doğal süreçler açısından saç dökülmesi vücut işleyişinin bir parçasıdır. Devamlı olarak kendini yenileyen vücut ölü hücreleri uzaklaştırır. Bu süreçte saç dökülmesi de yaşanır. Fakat bu dökülme sonrasında tekrardan saç çıkması durumu da yaşanmaktadır. Eğer ki yeni saç oluşumu meydana gelmiyorsa sorun tam olarak burada başlamaktadır. Saç dökülmesi problemleri yaşıyorsanız bitkisel kürlerden destek alabilirsiniz. Yumurta beyazı, bal ve zeytinyağını macun kıvamına getirip saçlarınıza uygulayarak dökülme problemlerini engelleyebilirsiniz. Durulama sonrasında saçlarınıza doğal elma sirkesi sürerek canlandırabilirsiniz.

Saç Dökülmesin Ne İyi Gelir?

Birçok kişinin ortak problemi olan saç dökülmesini önlemek için doğal kürlerin yanı sıra doğal bakım serumlarından da yararlanılmalıdır. Saç çıkaran serumlar daha kolay uygulandığı için daha fazla tavsiye edilmektedir. Mavi su saç serumu etkili bakım losyonlarından biridir ve satın almak için onaylı mavi su hangisi diye merak ediyorsanız resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.