Erkeklerde genel olarak genetik faktörlere dayanan saç dökülmeleri, bazı durumlarda çeşitli sebeplerden dolayı da oluşabilir. Yanlış bilinen bir gerçek olarak aslında saç dökülmesi ve kellik durumu erkeklerde çok daha sık karşılaşılan bir durumdur, kadınların saçları ise incelir ve kopar dolayısıyla saçlarda seyrekleşme gözlenir. Saçların incelmeye ve dökülmeye başladığını hissettiğiniz zaman çok geç olmadan Bioxcin gibi saç dökülmesine karşı şampuan kullanımı önerilmektedir.

Saçların Dökülmesine Sebebiyet Veren Faktörler

Saç dökülmesi durumu geçici saç dökülmesi ve kalıtımsal saç dökülmesi olarak ikiye ayrılır. Genellikle erkeklerin yaşadığı, genetik yatkınlık ve hormonlardan kaynaklı olarak gerçekleşen, erkek tipi dökülme dediğimiz saç dökülme türü kalıtımsal dökülme olarak adlandırılır. Fakat beslenme alışkanlıkları, hamilelik gibi hormonsal değişimler, kullanılan bazı ilaçlar, yoğun stres, mevsimsel faktörler, saç yıkama sıklığı, saç derisinin yeterince hava almaması, saçı tarama esnasında kullandığımız sert fırçalar, uykusuzluk, bilinçsiz yapılan diyetler yüzünden oluşabilecek vitamin eksiklikleri ve saça uyguladığımız kimyasal işlemler saç dökülmesini tetikleyebilecek faktörlerdir. Bu sebeplerden dolayı dökülen saçlar ise geçici saç dökülmesi olarak adlandırılır.

Saç Dökülmesi İçin Şampuan Kullanımı İşe Yarar Mı?

Saç dökülmesi yaşayan her insanın hayatında mutlaka tavsiye üzerine aldığı bir şampuan markası vardır. Şanslıysanız bu şampuan saçınıza uygundur ve işinizi görür fakat genel olarak bu şekilde işi şansa bırakmak yerine ilk olarak saç dökülmesinin sebebi ve saç yapınızı anlamanız ve bunun üzerine bir ürün araştırmalısınız. Kepek sorununuz vardır fakat saçınız kurudur. Gidip yağlı saçlar için bir kepek şampuanı alırsanız, saçınız daha çok kuruyabilir ve bu durum dökülmeye sebebiyet verebilir.

Canlı bir dokudan oluşan saç derimiz yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için vitamin ve minerallerle beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Yeterli derecede vitamin ve minerali alamayan saç zamanla ışıltısını kaybedebilir, kepek sorunları oluşmaya başlayabilir, saçlar nemini kaybedebilir, dökülmeler yaşanabilir. Bu yüzden öncelikli olarak vücudumuza aldığımız vitamin ve mineral oranlarına özellikle dikkat etmemiz gerekmektedir. Fakat her zaman vücudumuzun besin ihtiyacını karşılayamayabiliriz. Bu yüzden takviye gıdalara ve bakım şampuanlarına büyük ölçüde bir iş düşüyor. Bioxcin gibi bitkisel özlerden elde edilmiş, saçı beslemesi için bolca vitamin içeren ürünler bu gibi durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Bioxcin, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saç ve saç derisini besler ve saçları güçlendirerek saç dökülmesi ve kepek gibi saç problemlerini engellemekte yardımcı olur.