Karabük'ün Yenice İlçesi'nde CHP'li Sabri Cebecik, 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçim için Yenice Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP İlçe Teşkilatında yapılan Sabri Cebecik'in aday adayı basın açıklamasına, CHP Karabük Milletvekili Dr Hüseyin Avni Aksoy, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, CHP Yenice İlçe Başkanı Orhan Karakaş, yönetim kurulu, kadın kolları ve partililer katıldı. İlk olarak CHP Yenice İlçe Başkanı Orhan Karakaş konuşarak aday adaylığını açıklayan Sabri Cebecik'e başarılar diledi. CHP İl Başkanı Abdullah Çakır da kısa bir konuşma yaparak , "Daha önceki basın açıklamamızda demiştik. 4 tane ilçede biz başarılı olacağız demiştik. Ben bu ortamı görmeden demiştim. Ben inanıyorum ki Yenice dört ilçeden biri olacak. Burada belediye başkanlığı seçiminde alacağımıza inanıyorum. Aday Adayı olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Her zaman Yenice halkının yanında olacağız. Seçimlerden önce Yenice için söylediğimiz hiç bir şeyi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 24 Haziran'dan önce Yenice'nin sorunları ile ilgili ben muhalefet il başkanı olarak ne söz verdiysem sonuna kadar arkasındayım. Sonuna kadar takip edeceğiz. " dedi.CHP Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise , " Ben adayken de söylemiştim sandıklar boş sizler oy bastığınızda basacağız çıkacağız.Bugünde aynı şeyi söylüyorum Yenice'yi kazanmamız lazım. Ben adayı adayı olacak arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

"Ötekileştirmeyeceğiz , İtmeyeceğiz, Kakmayacağız, Ayrıştırmayacağız"

CHP'den Yenice Belediye Başkanı aday adayı olan Sabri Cebecik ise kendi hakkında bilgiler verdikten sonra yaptığı açıklamada , " Ben örgütüme inanırım, güvenirim. Örgütüne güvenmeyen, örgütünün söz ve kararına uymayan , dinlemeyen siyasetin geleceği olmaz. Buradan muradım şu. Türkiye ve ilimiz, ilçemiz özellikle ilçemiz ne çektiyse gerginlikten çekti. Gerginliğe paydos diyeceğiz. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü temeline dayalı iyi ilişkilerle seçmenlerin tamamını kucaklayan bir anlayışla sıcak ve güler yüzle sokakta olacağız. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, senden benden demeden , kin ve nefret üzerine siyaset bina etmeden sıcak ve güler yüzlü bir anlayışla tüm halkımızın hizmetine yerel yönetimi sokmayı becermek için örgütümüzün tüm kollarıyla birbirine olan inancıyla sonuç alacağız. Buna ben inanıyorum. Görüyorum ki buna sizler de inanıyorsunuz. Hep beraber inanacağız . Bu inancımızı hep beraber sokağa taşıyıp birbirimizi severek asla birbirimize karşı, üyelerimize, yöneticilerimize, kendi siyasi hareketimiz içinde olan hangi nedenle ne sebeple olursa olsun birbirimize karşı saygınlığımızı koruyarak elele gönül birliğine vararak bu yerel yönetimi alıp herkese eşit ve adil hizmete taşıyan, önceliği eğitim, önceliği sağlık, önceliği üretim olan istihdama dayalı ekonomik altyapılı politikalarla modern , çağdaş bir Yenice'yi edebilmeyi düşünebilecek bir tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir.Bir tek düşünecek parti benim milletvekilimdir, il başkanımdır, ilçe başkanlarımdır, onların kadrolarındaki görevli olan sorumlu arkadaşlarımdır. Bunu biz becereceğiz, bunu biz yağacağız. Çünkü biz ötekileştirmeyeceğiz , itmeyeceğiz, kakmayacağız, ayrıştırmayacağız. Kin ve nefret üzerine siyaset bina etmeyeceğiz. Gerginlikten, her şeyden uzak tutup huzuru bir yaşamı kardeşlik ve barış içinde neşesinde, acısında, her şeyinde birlikte olabileceğim yeni bir Yenice'yi birlikte kuracağız. Ben örgütüme inanıyorum, örgütüme güveniyorum, ben inanıyorum sizler de inanın. Hep birlikte inanlım bu işten sonuç alalım. Ben örgütüme kendimi teslim ettim. Örgütümün alacağı her karara saygılıyım. Aday yönteminin nasıl ve ne şekilde olacağını bilmem. Biliyorum, bilmem. Hangi sonuçla aday tespit edilirse ki ben adaylaşırsam bu sandıkların ciğerini söker gibi bu seçimi söküp buraya koyacağım. Eğer olmadı siyaset bu benim dışımda başka bir arkadaşım için kara alınırsa da aktif bir parti üyesi olarak adayımın arkasındayım, örgütümün yanındayım" dedi.

Daha sonra CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy , İl Başkanı Abdullah Çakır, Belediye Başkan aday adayı Sabri Cebecik ve partililer Atatürk Anıtı önüne giderek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi