Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan 2012 tarihinde meydana gelen ve 15 kişinin yaşamını kaybetmesiyle sonuçlanan köprü faciasının 6'ncı yılında Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediye ve İlçe Müftülüğün katılımıyla geçtiğimiz Cuma günü bir anma toplantısı düzenlemişti. Aynı günde AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı da, facianın anısına Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi ile birlikte bir kan toplama kampanyası gerçekleştirmişti. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ile Faruk Çaturoğlu, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği kan kampanyasına katılmak üzere aynı saatlerde ilçede olduğu halde, Kaymakamlığın Çaycuma Belediyesi ile birlikte düzenlediği resmi törene katılamamıştı. Bu durumun kamuoyunda eleştiri konusu olması üzerine AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, bir açıklama yapmıştı. Başkan Çokaloğlu, daha önceden 14.30 olarak belirlenen resmi tören saatinin, kendilerinin çok daha önce açıkladığı etkinlik saatiyle çakıştırmak için kasıtlı olarak değiştirildiğini ima ederek, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı suçlamıştı. Başkan Kantarcı da, sosyal medya üzerinden yanıt vererek, toplantı saatinin neden değiştirildiğini Kaymakamlık ve Müftülüğe sorulmasını istemişti.

"AÇIKLAMALAR BİR MAKSADA YÖNELİK"

Başka kişilerin de katılımıyla polemiğin büyümesi üzerine Çaycuma Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Veysel Özkan, sosyal medyadaki kişisel hesabından bir açıklama yaptı. Aynı zamanda Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir Sen Zonguldak Şubesi Başkanı olan Özkan, etkinlik saatinin Kaymakam Serkan Keçeli'nin aynı saatte Zonguldak Valiliği'nde bir toplantıya katılmak zorunda olması nedeniyle değiştirildiğini açıkladı. Yapılan polemikleri art niyetli olarak değerlendiren Özkan, "Saat değişikliğine başka manalar yüklenmesi, bunun sosyal medya ile diğer iletişim organlarında yayılması tümüyle bir maksada yöneliktir. Tarafıma verilen kamu görevini her türlü siyasi polemikten uzak şekilde yerine getirmeye çalışan şahsımın adının da bu tartışmaya karışması nedeniyle bu açıklamayı zorunlu gördüm" dedi.

Özkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"TOPLANTI SAATİ HEP BİRLİKTE BELİRLENDİ"

"Bilindiği gibi 6 Nisan 2012 yılında ilçemizde bir köprü faciası yaşandı. 15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu elim olay halkımızın hatırasında da derin izler bıraktı. Facianın unutulmamasını sağlamak, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla, olayın seneyi devriyesinden itibaren, her yıl, Kaymakamlığımızın öncülüğü, Belediyemizin ve İlçe Müftülüğümüzün katkılarıyla anma etkinlikleri yapılmaya başlandı. Bu yıl da aynı şekilde anma programı gerçekleştirilmesi için yapılan istişarelerde, facianın seneyi devriyesinin, olayın meydana geldiği Cuma günü ile aynı güne tevafuk etmesi nedeniyle etkinliğin 14.30'da başlatılması ve facianın meydana geldiği 15.30 civarında da Filyos Irmağı'na karanfil bırakılarak tamamlanması kararlaştırıldı. Alınan karar üzerine davetiye ve ikramları temin etmek, alan düzenlemesini yapmakla görevli kılınan belediyemiz çalışmalara başladı ve davetiye basımını gerçekleştirdi."

"KAYMAKAMIMIZIN VALİLİKTEKİ TOPLANTISI SAATİN DEĞİŞMESİNE NEDEN OLDU"
"Önce 12.00 olarak düşünülen saatin, Cuma vaktiyle çakışma tehlikesi ve İlçe Müftümüzle diğer din görevlilerinin bu nedenle katılamama riski bulunması sebebiyle 11.30 olarak belirlendi. Yeni saat düzenlemesi hakkında faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla diğer davetlilere bilgi verilirken, sehven dağıtılan ilk davetiyeler toplanarak yenileri ulaştırıldı. Durum bu iken yapılan saat değişikliğine başka manalar yüklenmesi, bunun sosyal medya ile diğer iletişim organlarında yayılması tümüyle bir maksada yöneliktir. Tarafıma verilen kamu görevini her türlü siyasi polemikten uzak şekilde yerine getirmeye çalışan şahsımın adının da bu tartışmaya karışması nedeniyle bu açıklamayı zorunlu gördüm. Bu konuyla safi zihinlerin karıştırılmaması ve kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması en büyük dileğimdir."

Editör: Pusula Gazetesi