Saatler kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı hazırlanabildiği gibi ortak kullanım için tasarlanmış saat çeşitleri de vardır. Kişiler saat tercihlerinde birlikte kullanacakları kıyafetleri ve diğer aksesuarları da göz önünde bulundurmalıdır. Böylece saat ile giyilen kıyafet uyumlu olacaktır.

Saatler geçmişten günümüze gelene kadar farklı pek çok aşamadan geçmiştir. Bugünkü saat modellerine baktığımızda farklı özelliklere sahip saatlerle karşılaşmaktayız. Kol saati olarak bakıldığında saatler klasik saatler ve spor saatler olarak gruplandırılabilir. Bu saatler kişilerin yaşam tarzına göre tercih edilebildiği gibi saatin kullanılacağı mekana ve giyilen kıyafete göre farklılık gösterebilir.

Saat Çeşitleri Nelerdir?

Saatler tasarlanırken özellikle kasa tipine göre değişik gruplara ayrılır. Sonraki aşamada ise saatin kordonunu nasıl olacağı belirlenir. Metal kordonlu, deri kayışlı gibi farklı saat tiplerine rastlamak mümkün olmaktadır. Son yıllarda klasik saatlerin yanında dijital saat modelleri de çokça kullanılmaktadır. Bu saatler daha pratik kullanımlı olup çok daha fazla fonksiyona sahip bulunmaktadır. Hem analog hem dijital olarak kullanılan saatlere de rastlamaktayız.

Bunların yanında saat çeşitleri saatin pili ve kurmalı olmasına göre de ayrı ayrı gruplandırılmaktadır. Kurmalı saatler zemberek sistemine sahip olup genellikle bu saatler el yapımı olarak yapılıp satılmaktadır. Kendinize bir saat almak istiyorsanız bunun için yapmanız gereken https://www.saatvesaat.com.tr/saat/erkek sayfasını ziyaret etmektir.

Editör: Pusula Gazetesi