Erol, beraberinde 2. Sıra Milletvekili adayı Gökhan Göktaş, SP İl Başkanı Sadık Kar ve partinin il teşkilat yöneticileri ile Ereğli'de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. SP 1. Sıra Milletvekili Adayı Burak Erol, toplantıda yaptığı konuşmada, "Biz bu milleti seviyoruz, biz bu devleti de seviyoruz, biz AK Parti iktidarının yöneticilerini de seviyoruz. Onların şahsıyla, kişiliğiyle bir işimiz yok ama biz devletimizi daha çok seviyoruz" dedi.

Erol şöyle devam etti: "16 yıldır Zonguldak üç AKP, iki CHP milletvekili gönderiyor. Halihazırda yatırımlar sonlanmadı. Bunun ana sorunlarına, köküne inmek lazım. Biz kendimiz bu konularla ilgili uzun süre çalıştığımız için, isimleri değiştirerek bir çözüm bulamazsınız. İşi yapabilecek donanımlı, liyakatlı insanları iş başına getirmeniz gerekiyor. 2002 yılından bu yana, hem AKP, hem CHP bu işleri yapabilecek insanları göreve getirmedi. Bizim izlediğimiz kadarıyla yeni milletvekili adayları da yeterli değil. AK Parti 2002 ve 2007'de milletveklliği yapmış bir adayı aday gösterdi. CHP'nin birinci sıra adayı da geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış bir kardeşimiz. Burada yine eskiye dönüş var. Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı. Ne yapmamız lazım, değiştirmemiz lazım. Değişmeyen tek şey değişimdir. Zonguldak'ın birinci sorunu TTK'dır. Bu kentin altında 1,5 milyar ton görünür rezerv var. Bu kömürün çıkartılıp ağır sanayinin, devletin milletin hizmetine sunulması gerekiyor. Gelinen noktada baktığınızda 7 bin 604 işçi çalışıyor.14 bin norm kadro var. Altı bin dörtyüz işçi alınması gerekiyor. Cumhurbaşkanı geldi, 2018'de bin, 2019'da beşyüz işçi alacağım diyor. Ama bu yıl sonuna kadar 950 personel emekli oluyor, onu gözden kaçırmış."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarının kendisini yanlış yönlendirdiğini öne süren Erol, Zonguldak'ın birinci sorununun TTK, ikinci sorusunun yollar, üçüncü sorununun tersaneler olduğunu belirterek, "Ereğli'de bine yakın gemi ustası var. Ereğli'de tersaneler bölgesinde gemi yapım işini durdurduğunuzda, yeni ustalar, yeni kalfalar, yeni çırakların yetişmesinin önünü kesiyorsunuz. Bu türk sanayisine çok büyük darbedir. Biz tersaneler bölgesine yatırım, iş, finans ve sipariş desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Burak Erol, bir kentin beş ana unsurunun olduğunu , bunların birincisinin milletvekilleri, ikinci unsurun belediye başkanları, üçüncü unsurun sivil toplum kuruluşları, dördüncünün medya, beşincinin ise bürokrasi olduğunu belirterek, "Bunlar bir hedefe kitlenmiş halde hep birlikte hareket etmezse bu kent hizmet alamaz" dedi.

SP Adayı, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın "Emanet oy istediği" ifadelerini eleştirerek, "Birbelediye başkanı emanet oy verin diyor. Enteresan. Siyasi literatürde emanet oy yok. Ben emanet verdim bu seçimde bir dahaki seçimde bana verecek misin? Emanet oy olmaz. Zonguldak'ın kaderi emanet oyla tayin edilemez" dedi.

Erol, eski milletvekili Necmettin Aydın'ın muhalefete yönelik ifadeleriyle ilgili olarak bir soruya ise "Erbakan hocamız milli görüş'ün tek adresi Saadet Partisi'dir derdi. Başka biri çıkar da milli görüşçüyüm derse palyaçoya benzer" dedi.

GÖKTAŞ: "YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Saadet Partisi 2. Sıra Milletvekili Adayı Gökhan Göktaş da sahada çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek şunları söyledi: "Ereğli Alaplı bölgesinde diğer partiler neredeyse yok gibi. İnşallah bu seçim öncesi çalışmayı seçimden sonraya da taşıyacağız. Ereğli Alaplı halkı beni tanıyor. Hemen hemen bütün yatırımların altında imzam var. Fakat mühendis olarak çalışmalar bir yere kadar gidiyor, oradan ötesi siyaset olmadan olmuyor. Kazanırsam hemen ilk icraatım tersanelerle ilgili teşvik ve kredi önergesi vermek olacak. Partimiz de üç tarafı deniz olan bir ülkede denizcilik bakanlığı olmaması nedeniyle denizcilik bakanlığı kuracak. İkinci konu Kandilli'de onlarca milyon ton yeni bulunmuş bir kömür rezervi var ama ulaşması çok zor. Yeni bir baca gerekiyor. Tek bir bacayla bu iş yürümez. Acilen bir baca açmak gerekiyor. Dün yapılan ihaleyi OYAK Aldı. Bu güzel oldu, sevindik. Ama bunu daha da ileri götürmek lazım. Üniversite ile ilgili elimden gelen her şeyi yapacağım, zaten son noktaya getirdik. Sadece Askeri güvenlik bölgesi ile ilgili savunma bakanlığından yazı alacağız, bir de rektör beyden iki aydır beklediğimiz imzayı alıp inşallah o kampüsü oraya yaptıracağız. Bölgedeki yatırımların takipçisi olacağım. Hep beraber daha büyük bir Ereğli, daha büyük bir Zonguldak, yaşanabilir bir Türkiye hedefine ilerlemiş olacağız."

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar da baskın seçimin son etabına gelindiğini belirterek, "Bütün siyasi partiler gibi SP'de bütün gücüyle galip gelme yolunda gayret sarfediyor. İnşallah bu yarış bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bir sıkıntıya mahal vermeden barış ve huzur içinde bir yarış olur. Seçim sonuçları da hayırlı olur. Saadet Partisi'nin bu seçimlerde farklı bakış açısı beğenildi. İnşallah farklı bir başarı göstererek seçimin sürpriz partisi olarak 25 Haziran'da milletimizin önünde olacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi