Zonguldak'ın son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli atletlerden birisi olan Melike Güneş sakatlığına rağmen büyük bir başarıya daha imza attı.

2-3 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da Ataköy Atletizm Pistinde gerçekleştirilen Gençler Türkiye Şampiyonası zorlu yarışlara sahne oldu.

Zonguldak'ta başarılı atletleri keşfederek bu sporcuları Milli takıma kazandıran Milli atletizm Antrenörü Utku Duman, Melike Malkoç ve Doğukan Kilcioğlu'nu bu şampiyonaya yoğun bir tempo ile hazırladı. Gençler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda Melike Malkoç sakatlığına rağmen 60 metrede 7.66 derecesiyle Türkiye ikincisi olarak önemli başarı elde etti. Bir diğer sporcumuz Doğukan Kilcioğlu ise 60 metre engelde beşinci oldu.

Malkoç almış olduğu ikincilik ile 10 Şubat 2019 tarihinde İstanbul'da yapılacak Balkan Gençler Şampiyonası'nda Milli Takım forması ile Türkiye'yi temsil edecek.

"SAKATLIĞA RAĞMEN İYİ DERECE"

Melike Malkoç ve Doğukan Kilcioğlu'nun antrenörü Utku Duman yaptığı açıklamasında "İstanbul'da gerçekleştirilen Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 60 metrede 7.66'lık dereciyle Melike Malkoç Türkiye 2'incisi olarak 10 şubat tarihinde ev sahipliğini İstanbul Ataköy Atletizm Salonun yapacağı Balkan Gençler Şampiyonası'nda Milli Takımımızı temsil etmeye hakkı kazandı.

1 ay süren ciddi bir sakatlığın peşine 2 haftalık bir hazırlık süreci sonrası en iyi derecesini koşarak Milli Takıma giren sporcumu tebrik ediyorum. Amacımız 10 Şubat'ta yapılacak olan Balkan Şampiyonası'nda şampiyon olarak Ay Yıldızlı forma altında ülkemizi en iyi şekilde etmek" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi