Turpcu: 'Ruhsuz ve amacına uygun olmayan bir 19... paylaşan: pusula67televizyonu

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 19 Mayıs kutlamalarının sönük geçtiğini söyledi. İktidarı eleştiren Turpcu, "Ülkemiz gerçekten dış politikada başta olmak üzere içeride de sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Bugün 19 Mayıs... 19 Mayıs, yıkılmakta olan Osmanlı'nın halini gören büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yurdumuzun kurtuluşuyla ilgili kararları almak üzere Samsun'a çıkışıdır. Ardından da Erzurum ve Sivas Kongreleriyle Kurtuluş Savaşı'nın nasıl örgütlendiğini ve Cumhuriyet'in nasıl kurulduğunu görebiliyoruz. Yedi düvelle savaştık, emperyalist güçlerle, Yunanlılarla savaştık. Kurtuluş ve kuruluştan sonra yapılan en önemli hamleler eğitim ve gençliğin eğitilmesi hamleleridir. 98 yıldır Cumhuriyetimiz yaşamaktadır. Böylesine derin mazileri olan bir önderimiz ve onun devrimleriyle ilgili iktidarın uygulamalarını görebiliyoruz. Bu iktidar, Türkiye'yi sadece bu alanda değil her alanda böldü, Laik- antilaik alanında böldü, etnik kimlik ve mezhep alanında böldü. Bugün ruhsuz ve amacına uygun olmayan bir 19 Mayıs gördük. Buna da şükür diyoruz. Çünkü 19 Mayıs'ın kutlanmadığı iller de oldu. Böyle bir yasaklama olabilir mi. Bugün Atatürk', onun annesine, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarından İsmet İnönü'ye ve onun değerli eşine yapılan hakaretleri görüyorsunuz. 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlerin havuz medyasında boy attığını görüyorsunuz. Bugün çalınacak müzikler, yapılacak konuşmalar böyle mi olmalıydı. Ruhu alınmış bir milletle nereye varılabilir. Ortadoğu'da BOB Eş Başkanlığı ile başlayan Irak'ın bölünmesi, Suriye'nin bölünmesi aynı tezgahlardır. Bundan 100 yıl önce Osmanlı üzerinde oynanan oyunlar da aynıydı. Nasıl görülmez? Bunları görmeyen göz olur mu arkadaşlar?" açıklamasında bulundu.

Referandum sonuçlarının hukuksuz olduğunu belirten Turpcu, "Bir referandum süreci yaşadık, tam kanunsuzlukla ilgili Hayır oylarının fazla çıktığını gördüler. Orada düzmece mühürsüz oylarla beraber 2010 yılında kendi çıkardıkları kanunu Yüksek Seçim Kurulu'nun kesindir hikayesi adı altında... Kanundan ötesinde bir kurum mu olur? Aynı seçimde yurt dışında mühürsüz oylar geçersiz, mühürlü oylar geçerli, yurt içinde her iki oylar da geçerli... Böyle bir komedi olabilir mi? Ruhu alınmış, bölünmüş bir Türkiye'ye doğru, emperyalizmin özlemine doğru gidiyoruz" dedi.

Başka ülkelerin bayramlarını kutlayan ancak kendi bayramlarımızı yasaklayan bir iktidar olduğunu belirten Milletvekili Turpcu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ABD'ye gitti geldi, ne oldu? Sorunlar çözüldü mü? Bu ayrımları giderecek olanlar, milleti birlik ve beraberliğe kavuşturacak olanlar Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdır. 15 yıl önce ne diye geldiler, şimdi nasıl bir Türkiye var. 15 yıl önceki borçlarımıza bakın, şimdiki borçlarımıza bakın. Bir millet her alanda ayrışabilir mi? Atatürk'e ve annesine nasıl hakaret ettirirsin? Atasını tanımayan milletten hiçbir şey olmaz. Sen her ülkenin bayramını kutluyorsun, kendi bayramlarını yasaklıyorsun. Böyle bir şey olabilir mi? Zonguldak'ta ruhsuz bir 19 Mayıs yaşadık, üzüntümüzü dile getirelim dedik" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi