Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Bölücek Mahallesi'nde özel bir firmaya ait bir işyeri ruhsatsız olduğu iddiasıyla Ereğli Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Mühürlenen işyerinin Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yıldırım, mühürleme olayına tepki gösterdi. Yıldırım, şöyle dedi: "Bizim bulunmuş olduğumuz tesis metal atıkları geri dönüşüm tesisidir. Çevreye zararı yoktur. Atıkları burada değerlendiriyoruz, tekrar katma değer olarak ekonomiye kazandırıyoruz. Yaptığımız iş bu. Ben bunu geri dönüşüm olarak kumlama kumu, bildiğimiz boyayı söken kumlama kumu imalatını yapıyoruz. Alıyoruz atıkları. Burada ayrıştırıyoruz, mıknatıstan geçiriyoruz, kumlama kumu yapıyoruz. Ağırlık malzemesi yaparak piyasaya satıyoruz. Belediye burayı neden mühürledi? Buranın ruhsatı yokmuş. Ön tarafın var. Buranın müracaatını yaptık. Yapı Denetim belgesi olmadığından dolayı, onları da çıkarttık. Yapı denetim belgesini yetiştiremedik. Buranın da müracaatını da yapamadığımızdan dolayı mühürlendii. Duman olan yerde işçi çalışmaz. Karadeniz iş güvenliği geliyor buraya, 1 ayda 1 denetim yapıyor. Bizim denetimimiz var her şeyimiz var. Bakanlıktan geliyorlar, çevre bakanlığından geliyorlar, her taraftan geliyorlar. Bizim bir noksanımız yok. Sadece ve sadece bu denetimden olmadığından dolayı burası, biz o belgenin parasını yatırdık, yetiştiremedik. Buraya ruhsat müracaatı yapamadığımızdan dolayı burası mühürlendi. Başka bir tehlike olarak, hava olarak öyle bir şey yok burada."

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Aydın ise açıklamasında, şunları söyledi: "Şimdi burası ilçemizin Bölücek Mahallesi 2 Nolu Sanayi Caddesi numara 164'te bulunan özel bir firmaya ait cüruf geri kazanım ünitesi. Bölücek Mahallesi'ndeki halkımız bu dumandan çok rahatsız olmuşlar. Ve bu da basına da yansıdı. Bizde Zabıta ekiplerimiz ile buraya geldik. Kontrollerimizi yaptık. Buranın ruhsatsız olduğunu gördük. Tutanak düzenledik. Belediye encümenine sunduk. Karadeniz Ereğli Belediye encümenin kararı ile ruhsat alıncaya kadar bu işyerindeki ticari faaliyeti sonlandırdık. Dolayısıyla burada bulunan taş kırma ve ana elektrik ünitelerini mühürledik ve ticareti sonlandırmış olduk." Yapılan açıklamaların ardından iş yeri mühürlendi.

Editör: Pusula Gazetesi