Çaycuma İlçesi Filyos Beldesi'nde yapımı süren 4 yıldızlı otel inşaatının sahibine ve müteahhidine ruhsat ve eklerine aykırı imalatlar yapıldığı gerekçesiyle toplamda 6 milyon 825 bin 121 lira 192 kuruş ceza kesildi, ancak tartışmaların ardı arkası kesilmedi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, otel için alınan ruhsatın beş yıllık süresinin 2022 yılında dolacağını hatırlatarak, Güpgüpoğlu'nun oteli bitirmemek için yalana başvurduğunu açıkladı.

Ömer Ünal, "Bu iş baştan sona yalan üzerine kurulmuş bir senaryo. Bu adam otel yapmak için belediyenin arsasını aldı. Belediye burayı sözleşme ile sattı. Sözleşmede 'Ruhsat tarihinden sonra 24 ayda bitecek teslim edilecek' diyor. Ruhsat tarihi 01.03.2017 24 ay sonra bitmesi gereken tarih de 01.03.2019. Bu tarihte bitmediği gibi '5 yılda bitmeyen inşaat ruhsatı hükümsüz kalır' diyor. 5'inci yılı da 2022'de bitiyor. 'Oteli bitiremeyeceksin' diye uyardık. Otelin yanına duvar yaptı. Duvarı projeye uygun yapmadı. Öbür tarafa da duvar yapmaya başladı. Bu duvar da projeye aykırı. Projeye uyması için uyardık bu 'duvar inşaatını durdururuz' dedik.

Yapı denetim firması inşaatta bazı imalat hataları olduğu yönünde bilgiler verdi. Biz rapor istedik. Eksiklikler bize bildirildi. Bu arada oteli satılığa çıkardılar.

Yapı denetim firmasından gelen raporu İmar Müdürlüğü'ne havale ettim. Otel sahibi olacakları bildiği için bizi frenleme adına basın yoluyla saldırıya geçti. Kanuna aykırı iş yapılmasına müsaade etmeyiz. Otel inşaatının sahibine ve müteahhidine ruhsat ve eklerine aykırı imalatlar yapıldığı gerekçesiyle toplamda 6 milyon 825 bin 121 lira 192 kuruş ceza kestik. Firmanın yapması gereken şey inşaatı projeye uygu hale getirmek. Benim kendilerinden 100 bin lira istediğimi iddia ediyorlar. Benim onların 100 bin lirasına ihtiyacım yok. Bu kişiler belediyenin başka bir arazisini alıp bina yapıp sattılar. Hiç de sorun yaşamadılar" dedi.