Yılın tüm yorgunluğunu atmak ve büyük şehrin kalabalığından uzaklaşmak için yaz tatilleri kaçırılmayacak fırsatlardan biri. Türkiye'nin en güzel noktalarında kimi zaman deniz tatili yapabilir kimi zaman da geziler düzenleyerek farklı aktivitelere katılmak isteyebilirsiniz. Her ikisini de aynı anda yapmak istiyorsanız İzmir'i mutlaka tatil rotanıza eklemeniz gerekiyor. İzmir'in popüler bölgelerinden biri olan Alaçatı; koyları, tarihi taş sokakları ve değirmeniyle sizi bambaşka bir ambiyansın içine çekiyor. Alaçatı'nın simgesi haline gelen taş sokaklarda dilediğiniz gibi gezerek bölgenin otantik havasını içinize çekebilirsiniz. Detaylı bir gezilecek yerler listesi hazırlayarak bölgede gezebilir ve tatilinize romantik bir hava katabilirsiniz. Tüm bunları yaparken Alaçatı otelleri arasından bir seçimde bulunarak konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz. Evinizde gibi hissedebileceğiniz konforu size sunan ve Alaçatı'nın ambiyansına uygun mimarisi ile öne çıkan otellerde dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. İşte tatilinize romantik bir hava katmanızı sağlayacak noktalar;

1. Alaçatı Yel Değirmenleri

İzmir'in gözbebeği Alaçatı'da simge haline gelmiş birçok nokta bulunuyor. Tatiliniz boyunca bu simgeleri gezebilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Alaçatı ile özdeşleşen yel değirmenleri 1850'li yıllardan günümüze kadar varlığını korumaya devam ediyor. Taş mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken değirmenler, bölgenin eski yapıları arasında bulunuyor. Birbirine yakın konumlanan 4 değirmenin büyüklükleri birbirinden farklı. Küçük bir tepenin üzerine konumlanan bu değirmenler size gün batımını izleme fırsatı da sunuyor. Değirmenin yanında bulunan sandalyelerde sevdiklerinizle birlikte oturarak gün batımını seyredebilirsiniz. Güneş'in gökyüzüne veda anında maviyi kızıla boyamasını seyrederek romantik dakikalar geçirebilirsiniz. Alaçatı'yı tepeden seyretme imkanı da bulacağınız bu tepede unutulmayacak anlar yaşayabilirsiniz.

2. Hacımemiş Mahallesi

Büyük şehrin kalabalığından sıkılmış ve huzurlu bir ortam istiyorsanız Hacımemiş Mahallesi tam size göre diyebiliriz. Mahalleye baharın başlamasıyla gelebilir ve yazın son demlerine kadar burada vakit geçirebilirsiniz. Adeta Ege havasını damarlarınızda hissedeceğiniz, begonviller eşliğinde sakin yürüyüşler yapabileceğiniz sıcacık bir mahalle burası. Taş sokaklarda adımlarken birçok antikacıya rastlayabilirsiniz. Antikacılarda klasik arabalardan eski radyolara, plaklardan tabelalara kadar her şeyi bulabilirsiniz. Vitrinlerdeki eşyaların arasında kaybolabilir, sevdiğiniz eşyalara dair izlere rastlayabilirsiniz. Eşsiz tınılardaki müziklerin arasında akşamın kızıllığına şahit olabilirsiniz. Butik restoranlarda mum ışığı eşliğinde romantik bir yemek yiyebilirsiniz. Lavanta kokularının arasında lezzetli kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz. Kısacası konaklayacağınız oteli Hacımemiş Mahallesi'ne yakın konumda seçerek samimiyeti ve huzuru her an yakalayabilirsiniz.

3. Delikli Koyu

Alaçatı, birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapıyor. Çoğu kalabalık yerlerden uzak konumlanan koylar, serin sularda saatlerce yüzme fırsatı sağlıyor. Yılın hemen hemen her günü sörf yapma imkanını da bulabilirsiniz. Delikli Koyu'da size bu imkanları sunan koylar arasında bulunuyor. Bu koy, son dönemin en popüler bölgeleri arasında yerini alıyor. Çakıl plaj sevenlerin tercih ettiği Delikli Koyu, merkezden biraz uzaktaki konumuyla size sakin anlar yaşamayı vadediyor. Ege'nin sularında yüzebilir, kızgın kumlarda dilediğiniz gibi güneşlenebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Güneş'in üstünüze batmasını istiyorsanız Delikli Koyu doğru bir adres. Alaçatı'nın hemen hemen her yerinden gün batımını izleyebilirsiniz. Ama bu koyda hem denizin nazlı dalgalarını hem de gün batımını seyredebilirsiniz. Aynı zamanda burada kamp yapabilirsiniz. Doğayla iç içe vakit geçirmek istiyorsanız Delikli Koyu'nda deniz kampı fikrini değerlendirebilirsiniz. Hem doğa hem gün batımı hem de denizi bir arada bulabileceğiniz bu koyda sevdiğinizle birlikte unutulmayacak bir tatil geçirebilirsiniz. Türkiye'nin otel arama motoru Neredekal.com'dan Kaş hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.