Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi Çamlık mevkiinde gelişigüzel dökülen hafriyat atıklarının Pusula Gazetesi ve internet sitesinde haber olmasının ardından Su ve Orman İşleri Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

"Gazetenizin 3 Şubat 2018 tarihli sayısında yer alan 'Bu Rezalete Kim Dur Diyecek?' başlıklı haberiniz ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

İnşaat artığı ve molozların dökülmesi için döküm sahalarının belirlendiği noktalara zorunlu olarak boşaltılması gereken inşaat artığı ve molozlar Zonguldak İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği izin alanı içerisinde bulunan yol kenarına kaçak olarak dökülmüştür.

Zonguldak ili ve çevresinde inşaat ve hafriyat döküm alanı sıkıntısı yaşandığından buna benzer vakalar zaman zaman meydana gelmektedir. En son habere konu sahaya yakın bir yerde Muhammed Demirkol adlı vatandaşa 1 Kasım 2017 tarih ve 41/9 sayılı zabıt ile 'izinsiz orman alanına inşaat attığı dökmek' suçundan yasal işlem yapılmıştır.

Ormanlık alanlara herhangi bir hafriyat dökümüne müsaade edilmemesi ve daha dikkatli olunması ve kontrollerin sıklaştırılması konusunda ilgili birimlerimiz uyarılmıştır.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğümüzce faili arama çalışmaları devam etmekte olup ve Kozlu Belediyesi'ne bağlı ekiplerce söz konusu alan üzerinde yer alan inşaat hafriyatlarının temizlik çalışmaları başlatılmıştır.

Ekiplerimizce koruma kontrollerinin yapılmasına devam edilecek ve usulsüzlüklerin tespiti durumunda failleri hakkında ilgili Cumhuriyet Savcıları ile irtibata geçilerek ilgili mevzuatlar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Sizin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunulur."

Editör: Pusula Gazetesi