Dubai'de iş hayatını sürdüren Devrekli 42 yaşındaki Süleyman Taşçı yaklaşık 20 gün önce Zonguldak'a gelerek Zonguldakspor'u almak için yönetimle bir görüşme yaptı, ilk görüşmeden sonuç çıkmazken Süleyman Taşçı ve ekibi Çarşamba (8 Temmuz) akşamı tekrar Zonguldak'a gelerek yönetimle bir kez daha masaya oturdu. Gece geç saatlere kadar süren pazarlıktan sonuç çıkmadı. Perşembe günü öğle saatlerinde bir görüşme daha yapılırken, bu görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi.

SÜLEYMAN TAŞÇI KONUŞTU

Devrekli iş adamı Süleyman Taşçı konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Son günlerde Zonguldak spor camiasının ana gündem maddesi olan, Dubai İş Konseyi Başkanı İşadamı Süleyman Taşçı'nın Zonguldak Kömürspor'a talip olduğu konusu her geçen gün netlik kazanmaya başladı. Yaklaşık 2 hafta önce Zonguldak Kömürspor yönetimi ile ilk görüşmeyi gerçekleştiren Taşçı, Çarşamba günü Zonguldak'a gelerek, Dedeman Otel'de Futbol Şube Sorumlusu Hacı Demir ile ikinci görüşmesini yaptı. Aynı zamanda Zonguldak Belediye Bakanı Ömer Selim Alan'la da istişare içerisinde olan İşadamı Taşçı, Zonguldak'ta bazı basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süleyman Taşçı, görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade ederek, "Eğer ki istediğimiz istikamette olmazsa bizim için alternatif bir B planı da yaptık. Başka bir yol izleyeceğiz." dedi.

"ZONGULDAK FUTBOL ŞEHRİ"

İşadamı Süleyman Taşçı, "Pozitif sonuçlanması halinde ilk etapta böyle bir geçmişi olan, tarihi olan ve futbolun Süper Lig'e hasret kalmış ve Zonguldak'ta ki gibi böyle taraftarı kolaylıkla başka bir yerde bulamazsınız. Maden bölgesi olarak şehri futboldan hangi seviyeye taşıdığını görebiliyoruz. Onun için futbol şehri dediğimiz zaman Zonguldak'ta benim için aynı seviyeye geliyor." dedi.

"BİZİM ÇEKTİĞİMİZ SIKINTILARI ÇEKMESİNLER"

Avrupa'da Türk kökenli futbolcuları takıma kazandıracaklarını belirten Taşçı "Hem geçmiş olarak hem alt yapı olarak projeksiyonu, hedefini belirlemiş oluruz. Bunu da karşılıklı tecrübelerden ve hangi seviyede temsil etmek istediğimizi belirtmiş oluruz. Türk kökenli Almanya, Avrupa, Belçika doğumlu çok futbolcularımız var. Maalesef çoğu şanslı değil. Bazı konjonktürler, jeopolitik sıkıntılardan dolayı. Biz bunlara da abilik rolü üstlenerek bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesinler diye daha profesyonel bir himaye edip bunların alt yapı, kişisel gelişimlerini de alıp, uluslararası dile kadar kariyer planlamasını da üstlenip bir alt yapı çalışması. Buradan doğru da dünyaya hem yetenekli futbolcuları hem de uluslararası platformda kendi mevcut takımları olan bir yapıya sahip olduğumuz için çok kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir hedef. " dedi.

"TESİSLEŞME VE UZUN VADELİ PLANLARIMIZ VAR"

Taşçı, "Şuan ki olduğumuz hedef sadece futbol değil her alan sıkıntı yaşıyor. Yeni yeni normalleşme süreci geçiriyor. Ama ona rağmen bertaraf edilmeyecek sıkıntı yok diye düşünüyorum. Tesisleşme olmazsa olmaz, alt yapın olmazsa olmaz. Uzun vadeli planların içinde mutlaka kendi alt yapından bir zemin oluşması gerekiyor. Tesisle beraber bizde sahaya indik, atmosferi koklamak hem de sahanın durumunu görmek için indik. Orada da bir geliştirme sözü alınmış. Tesis konusunda da yenileme çalışması yapılması gerekiyor. Bunların hepsi kurumsallaşma açısından olmazsa olmaz. Bunların hepsinin belirli bir seviyeye taşınıp hem alt yapının hem de tesis anlamında antrenman sahasının ve oynanma sahasının da aynı yerde olması hoş değil." dedi.

"SÜPER LİG HASTERİ SONA ERECEK"

Zonguldakspor yönetimi ile kendileri arasında anlaşmanın sağlanması halinde transfer listesinin ve önümüzdeki sezon ile ilgili planlamasının olduğunu belirten Taşçı şunları söyledi: "Bazı konular yeni yeni netlik kazanıyor. Tam anlamıyla karar verildikten sonra biz sportif anlamda hızlı karar verip hareket edeceğiz. Sportif başarı günden güne önem arz eden bir şey. Ark arkaya ne kadar yatırım yapılsa da birkaç hafta başarı elde edemediğiniz zaman her şey tersine dönebilir. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Süper Lig hedefi ön planda. 5 yıllık bir plan.Zonguldakspor'un arma değerinin maddi bir boyutla ölçülemeyecek olduğunu düşünüyorum. Satın alma gibi bir ifadenin de doğru olmadığının altını çizmek istiyorum. Biz belki bir ateşi alevlendiriyoruz. Herkes taşın altına imkanları doğrultusunda elini koyarsa gerçekten Zonguldakspor'un marka değeri artar ve Süper Lig hasreti sona ererek, herkes hedefe beraber yürür. Belki küskün, dargın ama Zonguldakspor sevdalısı olanlar da var Zonguldak dışında. Biz Zonguldak dışındakiler olarak olaya farklı bakıyoruz. Biz birlik ve beraberliğin sağlanmasından yanayız. Güç birliğinden yanayız."

"GÜÇLÜ BİR YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ"

Oluşturulacak yeni yönetimi tarif eden Taşçı, "Zonguldak'ın içinden, Zonguldak'ı bilen hem Zonguldak sevdalısı olan profesyonel anlamda katkı sağlayabilecek, değişik kategorilerde ve kendi alanlarında başarılı olan arkadaşlar var. Biz bir çatı oluşturduktan sonra hepsi bizimle beraber hareket edecekler. Şeffaf bir yol haritası çizildikten sonra herkesin bulunmak istediği bir durum söz konusu. Orada kapımız açık herkese. Fayda sağlayabilecek herkesi bekleriz. Taşların oturmasıyla beraber, aralarda da gereksiz bilgi kirliliğini bertaraf edip, amaçlarımızı profesyonel seviyeye taşımak istiyoruz. Bu heyecanı profesyonel seviyede ve doğru istikamette, doğru hedefe odaklandırmak. İnşallah taraftarında hasretlik çektiği Süper Lig heyecanı başlatmak" dedi

"5 YILLIK PLAN DÜŞÜNDÜK"

Gerekli anlaşmanın sağlanması halinde planlarının hazır olduğunu belirten Taşçı, "Biz Zonguldakspor için 5 yıllık bir plan düşündük. Şartlar, elimizde olmayan sebeplerden dolayı bizi B planına itiyorsa, yine bir Zonguldak takımı ile 7 yıllık bir planımızın olması gerekecektir. Biz hedefimize yürümeye devam edeceğiz." dedi.

ZONGULDAKSPOR OLMAZSA B PLANI HAZIR
İşadamı Süleyman Taşçı Zonguldakspor ile görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtirken anlaşma olmaması halinde B planlarının hazır olduğunu söyledi.

Önceliklerinin Zonguldakspor olduğunu belirten Taşçı Zonguldak'tan başka takım olacaklarını, Zonguldakspor olması halinde 5 yıllık projeleri olduğunu, diğer takım olması halinde ise 7 yıllık projelerinin olduğunu söyledi.

TAŞÇI SELİM ALAN İLE GÖRÜŞTÜ, SONRA DEVREK'E GİTTİ
Süleyman Taşçı Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a da bir ziyaret gerçekleştirdi. Taşçı, görüşmenin ardından Devrek'e gitti.