Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Riva'daki tesislerinde İcra Kurulu toplantısı başladı. Toplantıda ilk gündem maddesi Süper Lig maçlarının durumu.

Geçen hafta yapılamayan ve ertelenen İcra Kurulu toplantısının bu hafta gerçekleşmesinin ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve ekibi Süper Lig'in durumu ile ilgili görüştü.

Bu toplantı öncesi Kulupler Birliği adına başkan Mehmet Sepil'den görüşü alındı. Sepil, Süper Lig kulüplerinin tamamına yakınının Süper Lig'in ertelenmesi yönünde görüş bildirdiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Federasyon başkanları ile yaptığı toplantının ardından başta Futbol, Basketbol ve Voleybol liglerinin tamamı ertelendiği Bakan Kasapoğlu tarafından resmen açıklandı.

ZONGULDAKSPOR-1922 KONYA MAÇI DA OYNANMAYACAK

TFF İcra Kurulu liglerin ertelenmesi yönünde aldığı karar resmen açıklandı, kulüplerde rahat nefes aldı. Bu durumda Zonguldakspor'un da mücadele ettiği 2. Lig'de de maçlar ertelendi. Zonguldakspor'un Pazar günü oynaması gereken 1922 Konyaspor maçı da oynanmayacak.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN BAŞKANLARA TEPKİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hiçbir federasyonun somut bir takvimi olmadığını öğrenince başkanlara ağır tepki gösterdi.
Federasyon başkanlarının toplantıya hazırlıksız gelmesine büyük tepki gösteren Bakan Kasapoğlu, bu şekilde alınacak bir erteleme kararının sağlıklı olmayacağını mutlaka bir takvim belirlemeleri gerektiğini aktardı.
Toplantının devamında da detaylı bir planlama için çalışmalara başlandı. Federasyon başkanları, kendi bünyelerindeki profesyonellerini arayarak çalışmaları anında başlatmaları için talimat verdi.
Tüm spor müsabakaları ertelenecek ancak en kısa sürede somut sağlıklı bir takvimde tüm spor kamuoyuna duyurulacak.

KASAPOĞLU RESMEN AÇIKLADI

Yapılan geniş kapsamlı programın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Federasyon başkanlarına somut bir takvim yapmaları konusunda talimat verirken, liglerin de ertelendiğini açıkladı. Konu hakkında ileriki süreçte yeni ve daha detaylı açıklama yapılması bekleniyor.