Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Burak Erol İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında iç ve dış siyaseti eleştirdi. Erol, "36 şehit üzerinden hükümeti eleştirmek yanlış olur. Asker cephede mücadele verirken askeri ve hükümeti eleştirmek doğru değil" dedi.

Zonguldak'ta yaşanan birçok soruna değinen Başkan Erol, Karabük Üniversitesi'nde öğrenci sayısının arttığını BEÜ'de ise öğrenci sayının aşağı düştüğünü belirterek "Karabük Üniversitesi'ndeki öğrenci sayası 49 -50 bine ulaştı. Bülent Ecevit Üniversitesi'ndeki sayı sürekli aşağı iniyor. Bülent Ecevit Üniversitesi'ndeki yetkililerin ne iş yaptığını sormak istiyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü kendine çeki düzen vermesi gerekiyor" dedi.

SP Zonguldak İl Başkanlığı Şubat ayı İl Divan Toplantısını Alaborina Restoran'da gerçekleştirdi. Toplantıya İl Başkanı Burak Erol, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi ve 4'ünçü Bölge Sorumlusu Eyüp Yıldırım ve partililer katıldılar.

İl Başkanı Burak Erol, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, " İdlib'te şehitlerimiz var ve aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Onların sayesinde burada rahat rahat oturuyoruz ve milletimizin başı sağ olsun. Şehit sayısı artarsa hükümet daha çok tepki alır, sıkışır anlayışı var bazı gruplarda. Asker cephede mücadele verirken askeri ve hükümeti eleştirmek doğru değil. Bunları hesabı zamanı geldiğinde sorulur. Biz askerimizin yanındayız ve dua ediyoruz. Suriye savaşıyla ilgili rahmetli Erbakan hocamız sürekli ikaz etti. 'Mesele Suriye ise hedef Türkiye'dir" dedi " diye konuştu.

CORONO VİRÜSÜNDE KOORDİNASYON SAĞLANAMADI

Erol, Corona virüs ile ilgili yaptığı konuşmasında, şöyle dedi: "Zonguldak'ta bir Corono virüsü vakası yaşandı ve biz bunu basından öğrendik. Konuyla hiçbir yetkili açıklama yapmadı. Bir telaş ve bir kaos hakim. Valimizin. İl Sağlık Müdürümüzün daha duyarlı ve koordinasyonlu olmasını beklerdik. Virüs, Ereğli'de meydana geliyor, 16 tır şoförü Zonguldak'a gönderiliyor. Bu hastalık insandan insana geçen bir virüs, görüldüğü yerde imha edilmesi gerekiyordu. Bu basiretsizlikleri dikkatle izliyoruz."

REKTÖR KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN

Erol, üniversite konusuna da değinerek, şöyle devam etti: "Karabük Üniversitesi'ndeki öğrenci sayası 49 -50 bine ulaşmış Bülent Ecevit Üniversitesindeki sayı sürekli aşağı iniyor. Bülent Ecevit Üniversitesindeki yetkililerin ne iş yaptığını sormak istiyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü kendine çeki düzen vermesi gerekiyor."

PROJELERDE ELLE TUTULUR BİR ÇALIŞMA YOK

Kentteki trafik sorununa da değinen Erol, şöyle devam etti: " Zonguldak'taki trafik sorunu, keşmekeş, kaos devam ediyor. İl Emniyet Müdürü ile belediye başkanı, caddeleri kapatarak trafiğe yön vermek istediler ama başarılı olamadılar. Biz Zonguldak'ın yol ve trafik sorununun çözülmesini istiyoruz. Başkan aday olduğunda bu konularla ilgili vaatlerde bulundu. Sahil projesinde, Protokol camisinde, Lauvar alanı ile ilgili projelerle gözle görünür ve elle tutulur bir çalışma yok."

HÜKÜMET PARAYI BETONA GÖMÜYOR

Erol, sözlerini şöyle tamamladı: "AK Partinin icraatlarını savunanlar icraatlarından ve hükümetin kararlarından ve uygulamalarından şikayetçi olduklarını kulaklarımla duydum ve gözlerimle gördüm. Hükümet parayı betona, köprüye, alt, üst geçide ve şehir hastanelerine gömdünüz. Bu ülkenin arkasından oluk gibi gelen genç kesimi görmediniz. Saadet Partisi iktidar yürüyüşünü başlattı. Tek başımıza iktidara geleceğiz. İğne ucuyla tünel kazar gibi kazacağız ve Allah'ın izniyle tek başımıza iktidara geleceğiz. Buna Ümmedi Muhammed'in ve İslam coğrafyasının, Türkiye'nin ve gençlerin ihtiyacı var. Emeklilerimiz hala bizim Refahyol'un verdiği zammı konuşuyor ve bizi bekliyor." dedi. İl Başkanı Burak Erol'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.