Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği kadrosunda bulunan Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 16 Mart 2018 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı.

Görev süresinin dolmasına bir yıl kalan Rektör Mustafa Çufalı'nın yeniden aday olup olmayacağı merak ediliyor.
Rektör nasıl atanır?
Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.
Mustafa Çufalı kimdir?
Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI 1962 yılında Gökçebey'de doğdu. İlkokulu Zonguldak Merkez ve Gökçebey'de, ortaokul ve liseyi Devrek'te okudu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği'nde bir yıl okuduktan sonra 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girdi. 1988 yılında buradan mezun oldu.
1990 yılında Polis Akademisi'ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Nottingham Üniversitesi'nde tamamladı. Siyasi Tarih alanında 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2007'de Doçent, 2012'de Profesör oldu.
Almanya, Fransa, Macaristan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Suriye gibi ülkelerde Türkçe ve İngilizce dersler verdi, konferanslara konuşmacı ve oturum başkanı olarak katıldı.
A.B.D., Belçika, Azerbaycan, G. Kore, İngiltere, İtalya, Malezya, Kazakistan, Suriye, S. Arabistan gibi 20'den fazla ülkelerde bilimsel toplantı ve etkinliklere katıldı.
Türkçe ve İngilizce olarak birçok dergi ve kitapta makaleleri ve kitap bölümleri yayınlandı; ulusal ve yerel TV programlarına katıldı. Uluslararası ilişkiler, tarih ve siyaset bilimi alanlarında yayınlanmış kitapları ve uluslararası birçok kitap bölümü, makale ve sunumları bulunmaktadır.
2014-2017 arasında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları (BİDEB) Başkanlığı görevinde bulundu. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği kadrosunda bulunan Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI 16.03.2018 tarihinden beri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütmektedir.