Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde, "Rektör-Öğrenci Buluşmaları" nın yeni durağı Mühendislik Fakültesi oldu. Bu kapsamda, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 21 Mart Perşembe günü Mühendislik Fakültesinde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

Fakülte anfisinde öğrencilerle buluşan Rektörümüz, her öğrenci ile ayrı ayrı konuşarak, üniversite ve fakülte ile ilgili görüşleri, önerileri ve beklentileri konusunda istişarede bulundu. Soru-cevap şeklinde ilerleyen görüşmede, bölümler bazında öğrencilerin taleplerini ve sorunlarını tek tek dinleyen Çufalı, Rektörlük İletişim Merkezi (Rimer)'ne dikkat çekerek, öğrencilerin istek, öneri ve sorunlar konusunda Rimer kanalıyla kendisine her zaman ulaşabileceklerini ifade etti. Çufalı, Rimer'e gelen yazıları bizzat okuyup, problemlerin çözümü ve öğrenci memnuniyetinin sağlanması konusunda çalıştıklarını belirtti.

Öğrenci topluluklarından temsilcilerin de hazır bulunduğu görüşmede topluluk faaliyetleri, staj, ders programları, derslerin işleyişi, mezuniyet işlemleri, Teknopark, Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen mesleki kurslar, bahar şenlikleri, mühendislik uygulamaları, bilimsel projeler gibi başlıklar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Öğrencilerle buluşmasında üniversite-sanayi İşbirliği konusuna da yer veren Prof. Dr. Çufalı, öğrencilerin mühendislik alanında pratiklerini geliştirmeleri için il genelinde bulunan sanayi kuruluşlarıyla iletişime geçmelerinin mesleki anlamda faydalı olabileceğinin öneminden bahsetti.

"Sıfır Atık, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Olarak Tüm Kampüslerimizde Önem Verdiğimiz Bir Konudur"

Sıfır Atık uygulamaları konusunda Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden gelen soruya da yanıt veren Çufalı, üniversite olarak çevreci, yeşil ve doğa dostu bir kimliğe sahip olduklarını, bu bağlamda sıfır atık konusunun öncelikleri arasında yer aldığını, geri dönüşüm çerçevesinde yapılabilecek tüm proje ve faaliyetlere Üniversite olarak her türlü destekte bulunacaklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, görüşmenin sonunda öğrencilere eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar dilerken, öğrenciler de Rektörümüz ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu görüşmelerin devam etmesi temennisinde bulundular.

Editör: Pusula Gazetesi