Son yıllarda Zonguldak valilerinin görev süreleriniz kısa tutulması, kentimizde yapılan yatırımların sekteye uğramasına ve yenilerinin durma noktasına gelmesinde büyük etken olduğu görülmektedir.

Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş 9 Haziran 2020 tarihli kararnameyle görevden alınıp merkeze çekildi. Toplam 19 ay gibi bir süreden sonra merkeze alındı. Bir önceki vali Ahmet Çınar 16 ay gibi kısa bir süre görevde kaldı ve oda merkez valiliğine çekilmişti. Daha sonra kendi isteğiyle emekli oldu.

Zonguldak'ta son 3 yılda 4 vali değişti. Bu hızlı değişimler ülkemize ve kentimize yarım kalmış veya iptal edilmiş yatırımlar olarak yansıyor. Görevde en uzun süre kalan vali rekorundan ziyade, görevde en kısa kalan vali rekoru kırılacak gibi.
Oysa cumhuriyet döneminde görev yapan bürokratların icraatları ve görev süreleri halka hizmet olarak kazandırılabiliyordu.
İşte Zonguldak'ta en uzun dönem görevde kalan valisi ve icraatları...

HALİT AKSOY...

Kozan, Maraş, Bitlis, Denizli, sonra Zonguldak Valisi olarak atanan, "en uzun dönem Zonguldak Valisi rekoru"nun sahibi, yapılan ilk yatırımların altında imzası bulunan, "Cumhuriyetin onuncu yıl valisi" olmasının yanında Atatürk'le olan yakınlığıyla bilinen, 26 Ağustos 1932-16 Nisan 1941 ile 21 Şubat 1942-13 Temmuz 1947 yılları arasında görev yapan Zonguldak'ın süper valisi Halit Aksoy (Halid Aksoy)...
Atatürk'ün, 26 Ağustos 1931 tarihli Zonguldak gezisi, bilinen tek ziyareti... Bu tarih, Zonguldak'ta değişimin ve gelişmenin de başlama tarihi. Geçtiği caddeye "Gazipaşa" adının verilmesi gibi düzenli kentleşmenin ve yapılaşmanın da başladığı tarih... Atatürk'ün ziyareti olan 1931 yılından 1947 yılına kadar içine onuncu yıl etkinliklerini de alan tarih aralığı, Vali Halit Aksoy'un görev dönemini kapsar.