Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Cerrahi Servisi'ne, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in öncülüğünde CHP'li Belediye Meclis üyelerinin de desteğiyle teşrifatı yapılan çocuk odasının açılışı dün gerçekleştirildi.

Açılışa; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Hastane Başmüdürü Mustafa Gelen, bazı Belediye Meclis üyeleri ve hastane personelli katıldı.

ÖZER: "SON BİR SENE İÇERİSİNDE HASTANEMİZDE BULUNAN 32 ODAMIZ BAĞIŞÇILARIMIZ SAYESİNDE YENİLENDİ"

"Çilek Kız Çocuk Odası"nın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilk konuşmayı yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Sayın Zonguldak Belediye Başkanına ve Belediye Meclis üyelerine hastanemize yapmış oldukları katkılardan dolayı şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hastalarımız burada çok konforlu bir şekilde hizmet alırlar. Son bir sene içerisinde hastanemizde bulunan 32 odamız bağışçılarımız sayesinde yenilendi. Bu odada olduğu gibi diğer hayırseverleri de bu sürece katabilirsek sadece 32 oda değil tüm odalarımızı bu nitelikte ve konsepte dönüştürebilirsek insanlarımız çok mutlu olacaktır. Şehrimizde de çok nitelikli bir hastanemiz olmuş olacak" dedi.

AKDEMİR: "TÜM HASTALARIMIZA BÖYLE GÜZEL BİR ODADA ŞİFA DİLİYORUM"

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, "Zonguldak Belediyesi'nin hayırsever Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Böyle bir konsepti hastanemize ve hastalarımıza kazandırmak gerçekten çok güzel. Tüm hastalarımıza böyle güzel bir odada şifa diliyorum. Bu doğrultuda Sayın Rektörüme ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKÇELİK: "AMACIMIZ REKLAM DEĞİL, TEŞVİK"

Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet İzzet Türkçelik ise, hem Meclis üyesi arkadaşları birlikteliğiyle yapılan çocuk odasına katkı verirken, babası Mustafa Türkçelik anısına da ayrı bir çocuk odası yaptırdı.

Belediye Meclis Üyesi Türkçelik, "Açılışını yapmış olduğumuz komplekste çocuklarımızın daha rahat ve daha konforlu bir şekilde hasta yatakları ile odalarında kalabilmeleri için bizler Meclis üyeleri ve şahsım olarak bir teşvik amaçlı buradayız. Kesinlikle reklam amaçlı yardım yapmadık. Bu şekilde insanlarımızı hislendirmek ve daha fazla insanın bu tür oluşumlara katkı vermesi için bizler buradayız. Sayın Rektörüm, Belediye Başkanım ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte bizler ilki başlatmak değil, başlamış olan bu atılımı ve yardım severlik hislerimizi daha da canlandırmak için buradayız. İmkanı olan herkes gelsin bir oda burada yaptırsın. Hepimiz bir gün hasta olacağız, hepimizin çocuğu hasta olacak ve buraları ziyaret etmek zorunda kalacağız. Bizimki sadece bir vesiledir herkes üniversitelerimize ve hastanelerimize sahip çıksın. Devletimizle birlikte hep beraber kalkınalım. Daha iyi bir Türkiye yaratalım istiyorum. Bizim bu yardımı yapmamıza vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Cerrahi Servisi'ne yapılan çocuk odasının teşrifatı için Belediye Meclis üyeleri; Mehmet İzzet Türkçelik, Selçuk Hasdemir, Şenol Şanal, Lale Karakulak, Emine Uzun, Süleyman Özdoğan, Sertan Bacak, Cevat Bulut, Zeki Çolak, Tahsin Erdem, Gökhan Demir ve Özberk Papila adına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e teşekkür belgesi verdi.

Rektör Özer, ayrıca, babası Mustafa Türkçelik anısına teşrif edilen çocuk odası nedeniyle Mehmet İzzet Türkçelik'e de ayrıca teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi