Devrek'in Çolakpehlivan Köyü'nden geçen Kozludere Deresi'ndeki kirlilik sorununa Devrek Kaykamamı Ümit Altay el koydu.

Çolakpehlivan Köyü'nden geçen Kozludere Deresinde yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili olarak haberlerin ulusal ve yerel gazetelerde yer almasının ardından Kaymakam Ümit Altay, sorunun bir an önce çözülmesi için Kaymakamlığa bağlı 4 kurum yetkilisini görevlendirdi.
Kaymakam Altay'ın talimatı üzerine bölgeye giderek kirli alanlarda inceleme yapan yetkili birim amirleri, görgü tanıkları ve bilirkişilerin ifadeleri doğrultusunda rapor hazırladı.

Yetkili birim amirleri, derenin üzerinde oluşan yeşil tabakanın yosun değil yonca olduğuna ve bunun da çevre bostanlardan atıldığına, derenin suyunda herhangi bir bozulma olmadığına ve canlının yaşadığına gözlemler yaparak karar verdi.

Yetkili birim amirleri Reis Enerji'ye ait HES'in yetkileriyle de görüştü. Kozludere Deresi ile Devrek Çayı'nın birleşiminde yer alan dubaların da kaldırılmasını isteyen Yetkili birim amirleri, HES Yetkililerini de derenin temizliğinin 3 ayda bir değil ayda bir yapmaları hususunda da uyardı. Kaymakamlık da HES yetkililerine bir yazı yazarak çevreye daha duyarlı olunulması ve deredeki canlıların yaşamlarının gözetilmesi konusunda daha dikkatli olmasını istedi. HES yetkilileri dere içindeki dubaları kaldırarak dereyi temizledi.
Yetkili birim amirleri ayrıca çevrede yayılan pis kokuların kaynağının da tavuk çiftliklerinin olmadığına, bu alandaki üreticilerin bu çiftliklerden aldıkları gübreleri toprağın yüzüne sermeleriyle meydana geldiğine karar verdi. Yetkili birim amirleri, köylülere de dereye plastik atık ve çöp atmamaları konusunda uyarı da bulundu.

Devrek Belediye Meclisi Üyesi ve Çevre ve Dağcılık derneği Başkanı Faik Mekik de, Kaymakam Ümit Altay'a, çevreye verdiği önem ve duyarlılığı nedeniyle halkımız adına teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi