Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, meclis sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Alan, yerel bir gazetede 'Belediye Başkanlığı adaylığı döneminde Sedat Peker'den icazet aldı, Sedat Peker'i referans gösterdi' şeklindeki haberle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Alan, bahsedilen kişiyi hiç görmediğini, tanımadığını belirterek "O kişinin sesini bile duymadım. Ucuz ve dedikodu dolu bir haber" dedi.

Başkan Alan konu ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı; "Ben o bahsedilen kişiyi tanımam, sesini bile duymuşluğum yok. Ama her ne hikmetse aynı zihniyetteki arkadaşlar göreve geldiğimiz günden beri ne yazık ki bu tip asılsız gündemlerle, aslı astarı olmayan dedikodularla Zonguldak gündemini işgal etmeye çalışıyor. Ben kaile bile almıyorum. Ama tabii ki yazı hakkında şikayetçi olacağım. Çünkü bizim bunlarla kaybedecek vaktimiz yok. Zonguldak son 30 yıldır hizmet noktasında en iyi günlerini yaşarken bu kadar hizmetler yapılıyor. Kentte ayağınıza kadar yatırımlar geliyorken, bu tip haberler yapılıyor. Daha önce de basınla ilgili görüşlerimi söylemiştim, sizler çok iyi biliyorsunuz. Aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmak istemiyorum. Bunların maksatlı ve tamamen moral motivasyon bozmak ve kendi piarlarını yapmak adına yapılan daha haberlerdir. Bu haberi yapan kimse, kimin imzası varsa en kısa zamanda yasal süreci başlatacağım. Dediğim gibi benim ismi geçen şahısla daha önce bir temasım hiç olmadı, hiç konuşmadım, hiç görüşmedim.
Ama ne yazık ki arkadaşlarımızın hayal güçleri çok geniş, bir şekilde bu tip şeylerle okunmak için, bazı siyasi kanatlara yaranmak için daha önce de zikrettiğim gibi günü kurtarmak için ne yazık ki; ucuz dedikoducu mahiyetinde işlere başvurarak ne yazık ki basının ciddiyetini, saygınlığını bana göre zedeliyorlar."